Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firme platitoare de impozit micro care depasesc plafonul de 1 milion euro. De cand se poate face trecerea la impozit pe profit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Oct. 2022
Firme platitoare de impozit micro care depasesc plafonul de 1 milion euro. De cand se poate face trecerea la impozit pe profit?
Tags: impozit pe veniturile micro, impozit pe profit, microintreprinderi

In cazul unei societati platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, daca in cursul trimestrelor 1 - 3 inregistreaza venituri din diferentele favorabile de curs valutar 8.408.536 lei, respectiv cheltuieli cu diferentele nefavorabile de curs valutar 1.358.744 lei, deci diferenta favorabila > 1.000.000 EUR, incepand cu ce trimestru va trece la impozit pe profit? Cu trimestrul depasirii sau cu trimestrul 4? Multumesc!

Veniturile din diferente de curs valutar (contul 765) sunt prevazute a fi scazute din totalul veniturilor inregistrate in clasa 7-a Conturi de venituri potrivit reglementarilor contabile potrivit art. 53 alin. 1 lit. h din Codul fiscal.


Totusi, in trimestrul IV al anului, diferenta favorabila dintre veniturile din diferente de curs valutar si cheltuielile din diferente de curs valutar, inregistrate cumulat de la inceputul anului se adauga la baza impozabila pentru determinarea impozitului conform art. 53 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal.

Reiese ca la determinarea plafonului de 1.000.000 euro nu se iau in calcul veniturile ca atare (rulaj cont 765) in niciunul din trimestrele I-IV ale anului fiscal, ci doar diferenta dintre venituri si cheltuieli din diferente de curs valutar (rulaj cont 765 rulaj cont 665) si numai in trimestrul IV al anului fiscal, nu si in trimestrele I-III.

Daca la suma veniturilor, mai putin cont 765, adaugati castigul din diferenta de curs valutar (765 minus 665) si in felul acesta depasiti plafonul de 1.000.000 eur atunci este necesar sa depuneti formularul D700.

Daca in cursul unui an o microintreprindere realizeaza venituri mai mari decat 1.000.000 euro, datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul in care s-a depasit aceasta limita.

Declaratiile care se depun sunt :D700.

Termenul de depunere este de 15 zile de la la sfarsitul lunii in care s-a depasit plafonul. D700 depuneti pana pe 15.01.2023 si impozitati cu 16% la profit cu 01.10.2022 (daca e cazul).




Raspuns oferit in luna octombrie 2022 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firme platitoare de impozit micro care depasesc plafonul de 1 milion euro. De cand se poate face trecerea la impozit pe profit?":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016