Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masurile propuse trebuie sa fie sustenabile si credibile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: masurile, codul fiscal, reducerea tva, constructii speciale, isarescu, banca nationala

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat recent ca pachetul de masuri de relaxare fiscala trebuie sa prezinte sustenabilitate, pentru a nu fi nevoie de reveniri dupa reducerile de taxe, si credibilitate pentru pietele financiare, astfel incat sa nu creasca dobanzile aferente finantarii bugetare.


In cadrul unei conferinte de presa, citat de Agerpres, Isarescu a declarat:

"Analizam ceea ce s-a propus (proiectul de Cod Fiscal — n.r) cu foarte mare atentie. Suntem, ca orice banca centrala, prudenti in exprimari si in evaluari. Probabil ca in perioada urmatoare ne vom pronunta mai in detaliu. Esentiala mi se pare sustenabilitatea masurilor. E clar ca reducerea TVA este de dorit nu numai din punct de vedere social ci si din punct de vedere economic, dar mai rau decat sa nu reduci TVA este sa il reduci si sa revii asupra deciziei. O revenire ar fi nu numai dureroasa ci ar avea efecte negative. Deci, cuvantul sustenabilitate este vital".

Totodata, acesta a declarat ca masurile trebuie sa fie credibile fiindca altfel pot influenta negativ reactia pietelor:

"Daca masurile nu sunt credibile, pietele pot reactiona violent. Cand depinzi de piete pentru alimentarea bugetului, trebuie sa stii cum reactioneaza ele, pentru ca sunt foarte atente la credibilitate".

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, Mugur Isarescu a mai spus ca, la Banca Nationala, politicile monetare sunt gandite in contextul unui mix de politici macroeconomice si de restructurare. "De aceea noi facem referire si la cadrul mai larg al acestor politici, asigurat pana in prezent in Romania de acordurile cu institutiile financiare internationale. Categoric ca deciziile viitoare depind de deciziile de politica fiscala dar nu numai", a subliniat Isarescu.

Principalele decizii de politica fiscala vizeaza reducerea TVA, scaderea contributiilor sociale de stat, impozitarea stimulativa a microintreprinderilor, eliminarea impozitului pe dividende, scaderea cotei unice, scaderea accizelor, eliminarea taxei pe constructii speciale, stabilirea unui cadru pentru impozite si taxe locale.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Masurile propuse trebuie sa fie sustenabile si credibile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016