Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Lichiditatea institutiilor de credit - Regulamentul BNR 5/2015 privind modificarea articolului 11 din Regulamentului BNR 25/2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: regulamentul bnr 5/2015, lichiditatea institutiilor, institutii de credit, active financiare, valoare ajustata

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial nr. 400 din 8 iunie 2015 a fost publicat Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. .5/2015pentru modificarea articolului 11 din Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 25/2011 privind lichiditatea institutiilor de credit.Avand in vedere prevederile art. 51 alin. (1) lit. d), art. 77, art. 150 alin. (1) lit. a), art. 289, art. 320 si art. 333 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul dispozitiilor art. 420 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 25 alin. (2) lit. a) si art. 48 alin. (1) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei emite urmatorul regulament:

Articol unic. - La articolul 11 din Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 25/2011 privind lichiditatea institutiilor de credit, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 820 din 21 noiembrie 2011, alineatele (3) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„(3) Instrumentele de datorie cu scadenta reziduala de pana la un an inclusiv, emise sau garantate de organele administratiei centrale din tari din categoria A, inscrise la cota unei burse de valori din tari din categoria A sau din Romania, instrumentele de datorie cu scadenta reziduala de pana la un an inclusiv, negociabile, emise sau garantate de organele administratiei centrale din Romania si instrumentele de datorie cu scadenta reziduala de pana la un an inclusiv emise sau garantate de bancile de dezvoltare multilaterala si de organizatiile internationale mentionate la art. 117 alin. (2) si, respectiv, la art. 118 din Regulamentul (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 26 iunie 2013 privind cerintele prudentiale pentru institutiile de credit si societatile de investitii si de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012, inregistrate ca active financiare detinute in vederea tranzactionarii, active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere sau active financiare disponibile in vederea vanzarii, si, dupa caz, creantele atasate aferente vor fi inscrise pe prima banda de scadenta la o valoare ajustata reprezentand 95% din valoarea contabila

(4) Instrumentele de datorie cu scadenta reziduala mai mare de un an, emise sau garantate de organele administratiei centrale din tari din categoria A, inscrise la cota unei burse de valori din tari din categoria A sau din Romania, instrumentele de datorie cu scadenta reziduala mai mare de un an, negociabile, emise sau garantate de organele administratiei centrale din Romania si instrumentele de datorie cu scadenta reziduala mai mare de un an emise sau garantate de bancile de dezvoltare multilaterala si de organizatiile internationale mentionate la art. 117 alin. (2) si, respectiv, la art. 118 din Regulamentul (UE) nr. 575/2013, inregistrate ca active financiare detinute in vederea tranzactionarii, active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere sau active financiare disponibile in vederea vanzarii, si, dupa caz, creantele atasate aferente vor fi inscrise pe prima banda de scadenta la o valoare ajustata reprezentand 90% din valoarea contabila.”

Presedintele Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei,
Mugur Constantin Isarescu

Bucuresti, 28 mai 2015.
Nr. 5.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Lichiditatea institutiilor de credit - Regulamentul BNR 5/2015 privind modificarea articolului 11 din Regulamentului BNR 25/2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016