Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Kurzarbeit- Reducerea timpului de lucru. Se poate deconta transportul la si de la locul de munca pe perioada aplicarii masurii?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: kurzarbeit, reducerea timpului de lucru, decontarea transportului

Pentru angajatii carora li s-a aplicat masura reducerii timpului de lucru cu 50%,conform OUG nr. 32/2020, li se poate deconta c/v transportului la si de la locul de munca pe perioada aplicarii acestei masuri? Decontarea transportului este prevazuta in CCM.

Raspunsul consilierului juridic Gabriela Dita:


Conform art. 1 alin. (15) din OUG 132/2020 astfel cum a fost modificata prin Legea 58/2021, publicata in Monitorul Oficial nr. 345 din 5 aprilie 2021 ce intra in vigoare la data de 8 aprilie 2021, pe perioada de aplicabilitate a masurii de reducere a timpului de munca a salariatilor cu cel mult 80% din durata zilnica, saptamana sau lunara, prevazuta in contractul individual de munca, salariatul beneficiaza de toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca.
 
Prin exceptie de la prevederile alin. (15), in cazul angajatorilor care aplica masura reducerii timpului de munca, acordarea de prime sau alte venituri in afara de salariul de baza stabilit prin contract, pentru persoanele care asigura conducerea si/sau administrarea societatilor, potrivit Legii 31/1990, se efetueaza dupa finalizarea perioadei de aplicare a masurii (art. 1 alin. (20) din OUG 132/2020).
Asadar, pe durata reducerii timpului de munca conform OUG 132/2020, salariatii beneficiaza de toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca. 
 
Anterior modificarii OUG 132/2020 prin Legea 58/2021, aceasta reglementare se afla la art. 1 alin. (10) insa era prevazut ca pe perioada de aplicabilitate a masurii reducerii timpului de munca, salariatul beneficiaza de toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca, proportional cu timpul efectiv lucrat.
Conform noii reglementari nu mai este precizat proportional cu timpul efectiv lucrat.
 
In consecinta, salariatii beneficiaza de decontarea c/valorii transportului la si de la locul de munca pe perioada aplicarii masurii reducerii timpului de munca conform OUG 132/2020 pana la 8 aprilie 2021 proportional cu timpul efectiv lucrat, incepand cu 8 aprilie 2021 a fost eliminata conditia de aplicare a drepturilor prevazute in CIM sau CCM proportional cu timpul efectiv lucrat.

Legea Kurzarbeit a fost promulgata de Presedinte! Angajatorii pot reduce timpul de lucru al angajatilor cu 80%, click AICI««




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Kurzarbeit- Reducerea timpului de lucru. Se poate deconta transportul la si de la locul de munca pe perioada aplicarii masurii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016