Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii pot primi finantare de pana la un milion de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: microintreprinderi, finantare intreprinderi, imm-uri, intreprinderi mici

Va aducem la cunostinta ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat apelul de proiecte nr. POR/102/2/2, aferent Axei prioritare 2 - Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatii de investitii 2.2 - Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor.

Obiectivul acestei axe prioritare il reprezinta imbunatatirea competitivitatii economice prin cresterea productivitatii muncii in IMM-uri in sectoarele competitive identificate in Strategia Nationala pentru Competitivitate.

Avand in vedere faptul ca avantajul competitiv reprezinta un cumul de factori care conditioneaza competitivitatea si performanta unei companii in afaceri, POR isi propune sa sprijine companiile care au potential sa-si dezvolte/mentina pozitia pe piata prin consolidarea unor competente superioare concurentei. Astfel, se are in vedere sprijinirea companiilor care opereaza in domenii economice in care se poate dezvolta si/sau mentine un avantaj competitiv si, in general, dezvoltarea activitatii lor economice. In acest sens, se vor sprijini acele IMM-uri care isi desfasoara activitatea in domeniile cu potential competitiv, identificate conform SNC, precum si a celor care intentioneaza sa isi adapteze activitatea la aceste domenii, informeaza CNIPMMR.

Retineti ca in cadrul acestui program, nu sunt  eligibile  investitiile  localizate  in  regiunea  de  dezvoltare  Bucuresti  Ilfov  si  ITI Delta Dunarii. Alocarea totala a apelui de proiecte este de 172,94 milioane euro.

Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de minimum 200 000 euro si maximum 1 milion euro, echivalent in lei la cursul de schimb Inforeuro, valabil la data lansarii apelului de proiecte. Aceste plafoane se aplica intregii valori a finantarii nerambursabile, constand atat din ajutor de stat cat si, daca este cazul, din ajutor de minimis.

Finantarea nerambursabila este impartita in ajutor de stat regional si ajutor de minimis. La ajutorul de minimis, firma beneficiara trebuie sa contribuie cu minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile in proiect.

Solicitanti eligibili:

Banii sunt disponibili pentru firme din toata tara, cu EXCEPTIA Bucurestiului, a judetului Ilfov si a ITI Delta Dunarii.
Totodata, firmele solicitante trebuie sa fie microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii din mediul urban, sau a intreprinderi mijlocii din mediul rural.
-    microintreprinderi – au mai putin de 10 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane euro, echivalent in lei;
-    intreprinderi mici – au mai putin de 50 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 10 milioane euro, echivalent in lei;


-    intreprinderi mijlocii – au mai putin de 250 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro.
 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii pot primi finantare de pana la un milion de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016