Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Activitate inspectorilor antifrauda se modifica. Noi reglementari adoptate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: inspectori antifrauda, proiect de lege, inspectorii generali, oug 74/2013

A fost adoptat recent de catre Parlament un proiect de lege care aduce modificari referitoare la activitatea desfasurata de inspectorii antifrauda.


Astfel, proiectul pentru aprobarea OUG nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii ANAF, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative a fost adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, in sedinta din 30 septembrie. Proiectul fusese adoptat de Senat inca din octombrie 2013, insa acesta nu continea modificarile si completarile introduse de deputati.

Nota: in 2013, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a fost reorganizata in urma emiterii OUG nr. 74/2013. In urma acestei reorganizari a fost infiintata Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), in cadrul careia activeaza inspectorii antifrauda.

    Noi functii in cadrul DGAF

Noile dispozitii completeaza functiile utilizate de DGAF in realizarea atributiilor sale.

Astfel, pe langa functiile publice specifice de inspector antifrauda si functiile publice generale, se introduc functiile publice specifice de inspector general antifrauda, inspector general adjunct antifrauda, inspector-sef antifrauda, dar si functiile contractuale.

    Numirea in functie si evaluari anuale

Inspectorii antifrauda si inspectorii-sefi antifrauda vor putea fi numiti in functie in urma unui concurs/examen, daca vor respecta urmatoarele conditii minime:

• absolvirea de studii universitare de licenta cu diploma, respectiv studii superioare, juridice sau economice, de lunga durata, cu diploma de licenta ori echivalenta;

• promovarea evaluarilor psihologice complexe;

• promovarea evaluarilor de integritate, inclusiv prin evaluarea personalului DGAF din punct de vedere psihologic si al comportamentului simulat.

O alta noutate este ca inspectorii antifrauda si inspectorii-sefi antifrauda vor fi supusi anual (de cel mult doua ori) evaluarilor psihologice complexe si evaluarilor de integritate.

    Detasarea si numirea in alta localitate decat cea de domiciliu

Actualele prevederi stabilesc ca inspectorii antifrauda sunt detasati timp de trei ani in interes de serviciu. Prin noua lege se introduce precizarea ca acestia vor beneficia in acea perioada de toate drepturile prevazute de lege in cazul detasarii.

De asemenea, daca vor fi numiti in alta localitate decat cea de domiciliu, inspectorii generali antifrauda si inspectorii generali adjuncti antifrauda vor beneficia de locuinta de serviciu / compensatie lunara pentru chirie si de patru deplasari lunare dus-intors (ce vor fi decontate) intre localitatea in care sunt numiti si cea in care domiciliaza.

Nota: Pentru ca noile prevederi sa se aplice, legea trebuie promulgata prin decret prezidential si apoi publicata in Monitorul Oficial.

Baza legala: Camera Deputatilor, OUG 74/2013

Sursa: legestart.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Activitate inspectorilor antifrauda se modifica. Noi reglementari adoptate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Controlul antifrauda si consecintele acestuia
Mai multe articole despre OUG 74/2013
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016