Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masinile cu volan pe dreapta ar putea fi INTERZISE in Romania. Care sunt exceptiile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 15 Nov. 2021 Exclusiv
Masinile cu volan pe dreapta ar putea fi INTERZISE in Romania. Care sunt exceptiile
Tags: proiect de lege, interzicerea masinilor cu volan pe dreapta

Masinile cu volan pe dreapta inmatriculate in Romania ar putea fi interzise prin lege. Exceptie fac masinile istorice.

Conform Expunerii de motive, propunerea legislativa prevede imbunatatirea sigurantei rutiere prin limitarea circulatiei pe drumurile publice a autovehiculelor inmatriculate sau inregistrate in Romania care au postul de conducere situat pe partea dreapta in raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.

Astfel, persoanele care conduc masini cu volanul pe dreapta ar putea fi sanctionate cu amenzi intre 870 si 1.160 de lei. De asemenea, acestia vor ramane si fara talonul masinii daca legea va fi publicata in Monitor.

Interventia legislativa este necesara deoarece numarul total de accidente produse de masini cu volanul pe dreapta depaseste 10% din totalul accidentelor pe an.Coliziunile sunt frontale iar posibilitatea de evitare este nula din cauza lipsei de vizibilitate a soferilor acestor masini.

Regatul Unit al Marii Britanii a parasit Uniunea Europeana la data de 31 ianuarie 2020, iar pana la data de 31 decembrie 2020 este in vigoare perioada de tranzitie.

Acest lucru permite Romaniei sa interzica circulatia pe drumurile publice a automobilelor care au volanul pe dreapta. Potrivit unor statistici ale Registrului Auto Roman, in Romania au fost aduse peste 29.000 masini cu volanul pe dreapta in anul 2018 si peste 20.000 masini in anul 2019. Toate aceste masini provin din Marea Britanic si Irlanda, mentioneaza initiatorii proiectului.

In ceea ce priveste accidentele in care au fost implicate masini cu volanul pe dreapta, majoritatea au fost produse de conducatorii acestor autovehicule. Statistica este infioratoare: in 2018 - 102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane si 106 ranite grav, in 2019 - 90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane si 88 ranite grav.
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Masinile cu volan pe dreapta ar putea fi INTERZISE in Romania. Care sunt exceptiile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016