Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reorganizarea ANAF va duce la disparitia inspectorilor antifrauda (sindicate)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Feb. 2020
Tags: anaf, reorganizare ministere, inspectori antifrauda, sindicate

Reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) ar putea determina disparitia inspectorilor antifrauda, atrage atentia Sindicatul National Meridian, dupa ce, marti - 4 februarie, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii ANAF.

Ordonanta de Urgenta prevede reducerea numarului de vicepresedinti de la 4 la 3 si transformarea functiei publice specifice de inspector antifrauda in functie publica generala. 
 
"Trebuie precizat totusi ca eliminarea functiei de inspector antifrauda va duce la o generalizare a organizarii pe posturi a personalului Fiscului, o uniformizare a acestora si desi se declara ca se incurajeaza specializarea angajatilor, prin disparitia acestei functii are loc exact contrariul. Este de mentionat ca deficitul de personal existent la Directia Antifrauda are drept cauza principala faptul ca nu s-au organizat concursuri de ocupare a posturilor vacante de mai multi ani de zile, de altfel un fenomen generalizat la nivelul intregului ANAF. De asemenea disparitia functiei de inspector antifrauda va face ca, pe viitor, numarul acestora sa scada si mai mult, deoarece prin eliminarea statutului specific existent va continua, intr-un ritm si mai alert, migrarea acestora catre alte directii si servicii din cadrul ANAF, avand in vedere ca salariile sunt aceleasi", se arata intr-un comunicat de presa remis de Sindicatul National Meridian.

Sindicalistii sunt de parere ca aceasta masura va avea efect contrar celui scontat, anume cresterea costului de colectare a resurselor la bugetul de stat. Acestia sustin ca Ordonanta adoptata marti de Guvern se remarca si prin lipsa de transparenta in ce priveste cadrul procesului legislativ, dat fiind ca proiectul de Ordonanta (despre care puteti citi mai multe AICI >>) a fost pus in dezbatere publica in data de 3 februarie, cu doar o zi inainte de a fi adoptat. Astfel, au fost incalcate prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reorganizarea ANAF va duce la disparitia inspectorilor antifrauda (sindicate)":
Rating:

Nota: 3.57 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016