Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana la 28 februarie trebuie sa depuneti D 205

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 09 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: d 205, termen limita 28 februarie, formularul 205, venituri din jocuri de noroc

Va aducem la cunostinta ca ultima zi a lunii februarie a.c (28 inclusiv) este data limita pana la care platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor au obligatia sa depuna declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit - formularul 205 -, la organul fiscal competent, pentru veniturile obtinute in anul 2016.

Veniturile pentru care exista obligatia depunerii formularului 205 sunt cele din dividende, dobanzi, lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finala precum si veniturile din alte surse asa cum sunt mentionate la art. 114 respectiv art.117 din Codul fiscal.

Formularul 205 se depune si de catre organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societatile de administrare a investitiilor/societatile de investitii autoadministrata, pentru veniturile pentru care nu au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Codul fiscal, si anume: castiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii si venituri din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker.

Nu au obligatia depunerii declaratiei informative - D 205, pentru veniturile declarate in formularul 112, contribuabilii care au obligatia depunerii Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit. Ca urmare, platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala, din pensii, din arendare, precum si persoanele juridice platitoare de impozit pe profit/venit microintreprindere, asociate cu persoane fizice pentru care persoanele juridice au obligatia calcularii retinerii si platii impozitului datorat de persoana fizica, nu depun formularul 205.

Pentru informatii suplimentare contribuabilii pot apela Call Center-ul ANAF pentru Asistenta Contribuabili, la nr. 031.40.39.160.
 
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana la 28 februarie trebuie sa depuneti D 205":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016