Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


ANAF reaminteste contribuabililor interesati principalele modificari ale Codului Fiscal cu aplicabilitate de la 01 august 2022, conform OG 16/2022.
Veniturile din jocuri de noroc se impoziteaza prin retinere la sursa.
Impozitul datorat se determina la fiecare plata, prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc:
Transe de venit brut (lei) Impozit (lei)
Pana la 10.000 lei inclusiv 3%
Peste 10.000—66.750 lei inclusiv 300 lei + 20% pentru ceea ce depaseste suma de 10.000 lei

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Cartea Verde a Contabilitatii

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Peste 66.750 lei 11.650 lei + 40% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750 lei
Pana la intrarea in vigoare a OG nr. 16/2022 baremul de impozitare era:
Facilitatile pentru salariatii care obtin venituri de la angajatori care desfasoara activitati in sectorul constructii sau agricultura si industrie alimentara se acorda doar pentru un venit brut lunar din salarii de pana la 10.000 lei, si nu pana la 30.000 lei.
Contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial nu poate fi mai mica decat nivelul contributiei de asigurari sociale/contributiei de asigurari sociale de sanatate calculate prin aplicarea cotei de CAS/CASS asupra salariului de baza minim brut pe tara in vigoare in luna pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale/contributia de asigurari sociale de sanatate, corespunzator numarului zilelor lucratoare din luna in care contractul a fost activ.
Se aplica incepand cu veniturile aferente lunii august 2022.
Aceste prevederi nu se aplica in cazul persoanelor fizice aflate in una dintre urmatoarele situatii:
1. sunt elevi sau studenti, cu varsta pana la 26 de ani, aflati intr-o forma de scolarizare;
Pentru aplicarea exceptiilor, angajatorul solicita documente justificative persoanelor fizice aflate in situatiile respective.
Sursa: ANAF

Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Firme care acorda tichete de vacanta. Aceste sume intra in plafonul de 33% pentru beneficii extrasalariale?Plafonul de 33%, conform OG 16/2022. Indemnizatia de delegare si de mobilitate intra in plafon?Modificari aduse de OG 16/2022. Cheltuielile cu testarea pentru Covid-19 raman venituri neimpozabile?De cand se aplica noile prevederi aduse de OG 16/2022 privind facilitatile acordate in domeniul constructiilor?Cu ce data trebuie angajat cel putin un salariat pentru ca firmele sa poata plati impozit micro din 2023?Ultimele articole
TVA locuinte 2025: Studii de caz utileEste OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Cum se face trecerea de la impozit pe profit la impozit micro in cazul asocierii in participatiuneCalculul impozitului pe dividende: ghid completSpeta zilei. Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividendeArticole similare
MODIFICARI FISCALE. Plafonul pentru scutirea de impozit in anumite domenii ramane la 10.000 leiUnde verde la CONTABILITATE fara erori si fara amenzi3 masuri fiscale importante, in vigoare de la 1 iulie 2024MODIFICARI FISCALE privind casele de marcat. Tabel comparativ OUG 28/1999Proceduri Fiscale in 2016 - Ghid completUltimele articole
Facilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025Acte normative cu incidenta in materie fiscala publicate in Monitorul Oficial intre 08-12 aprilie 2024ANAF a publicat lista cu seminarele WEB organizate in luna aprilieModificari privind impozitul pe venit si contributiile sociale ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024MODIFICARI FISCALE 2024. Ce schimbari au aparut pentru salariatii in constructii referitoare la pilonul II de pensii?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"