Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari fiscale. Plafonul pentru scutirea de impozit in anumite domenii ramane la 10.000 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 25 Sep. 2023
Modificari fiscale. Plafonul pentru scutirea de impozit in anumite domenii ramane la 10.000 lei
Tags: modificari fiscale, plafon scutire fiscala, plata cass

Printre modificarile fiscale introduse de autoritati apare si cea cu privire la plafonul pentru scutirea de impozit in IT, constructii, agricultura si industria alimentara, care ramane la 10.000 lei.

 

Scutire de impozit IT

 

Conform Proiectului de Lege, scutirea de impozit in IT, constructii, agricultura si industria alimentara se va aplica doar in cazul angajatilor  cu venituri sub 10.000 lei.

„Scutirea se aplica la un singur angajator/platitor, pentru veniturile brute lunare de pana la 10.000 lei inclusiv, obtinute din salarii si asimilate salariilor realizate de persoana fizica in baza unui singur contract individual de munca, raport de serviciu, act de delegare sau detasare sau a unui statut special prevazut de lege, pe baza optiunii exprimate, in scris, prin declaratie pe propria raspundere depusa la angajator/platitor, dupa caz. Partea din venitul brut lunar ce depaseste 10.000 lei nu beneficiaza de facilitati fiscale.”

ELIMINAREA EXCEPTARII DE LA PLATA CASS pentru anumite persoane

O alta prevedere introdusa de autoritati este eliminarea exceptarii de la plata CASS pentru anumite persoane. Cu alte cuvinte, angajatii din constructii, agricultura si industria alimentara vor plati contributia de asigurari sociale de sanatate.

„Se propune eliminarea exceptarii de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate in baza contractelor individuale de munca incheiate cu angajatori care desfasoara activitati in sectorul constructii, sectorul agricol sau in industria alimentara si se incadreaza in conditiile pentru acordarea facilitatilor’’, se arata in document.



Sursa: MFP

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari fiscale. Plafonul pentru scutirea de impozit in anumite domenii ramane la 10.000 lei":
Rating:

Nota: 4.31 din 5 din 29 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016