Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In ce fel reducerea TVA ar trebui sa insemne produse corecte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva la carne, pretul carnii, produs corect, producatorul roman

Dupa valul de modificari aduse de reducerea TVA la paine, iata ca discutiile se contureaza acum in jurul masurii de reducere a TVA-ului la carne. Asa cum a precizat saptamana aceasta secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, reducerea Taxei pe Valoare Adaugata la carne se va reflecta initial in calitatea produselor, nu in pret. Mai exact, se spera ca la un pret corect sa existe si un produs corect.


In acest sens, in cadrul conferintei de deschidere a Targlui International CARNEXPO 2013, acesta a declarat:

"Pentru consumatori, masura nu inseamna in prima faza reducerea pretului, trebuie sa fim foarte clari! Pentru consumatori, ar trebui sa fie un produs corect. Un producator, pentru a oferi la un pret mai mic in conditiile unui TVA mare, poate sa modifice reteta. In cazul in care pretul este corect, vom avea si un produs corect si nu va disparea nici producatorul roman de pe piata, iar consumatorul va fi multumit".

Acesta a sustinut ca, in Romania, pretul carnii este mult mai mic comparativ cu cel practicat in unele state din Vest. De exemplu, in Belgia, pretul pe kilogram la carnea de porc nu scade sub 10 euro, in timp ce pentru carnea cu o calitate deosebita urca si la 20 de euro. La carnea de vita, pretul unui kilogram depaseste 12 euro, pe cata vreme, in Romania, un kilogram de carne de vita se poate gasi cu 15 - 20 de lei.

Referitor la aplicarea cotei reduse de TVA in sectorul painii, Irimescu a spus ca s-au aplicat multe amenzi, iar activitatea de control se va intensifica in perioada urmatoare.

Producatorii de mezeluri, noteaza Agerpres, spera ca reducerea TVA la carne sa aiba loc anul viitor, iar masura sa se aplice pentru intreg lantul de productie.

"Noi speram ca, dupa analiza care va fi facuta la sfarsitul acestui an, in a doua jumatate a anului viitor, sa avem TVA redus la carne. De fapt, a fost si o promisiune inainte de alegeri a actualului Guvern ca va face acest lucru. Noi asteptam sa se intample acest lucru. Ceea ce putem spune este ca, daca vom ramane mai multi in viata, mai multi bani vom plati la buget", a subliniat directorul general al Cris-Tim, Radu Timis.


Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In ce fel reducerea TVA ar trebui sa insemne produse corecte":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]