Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi alimente ar putea avea TVA de 9%. Care sunt producatorii care se vor bucura de aceste masuri?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: cota tva, reducerea tva, carne, alimente, producatori, preparatele din carne, tva-ul la carne

Incepand cu luna aprilie a acestui an, Asociatia Romana a Carnii (ARC) va demara o noua campanie pentru reducerea TVA la carne si produse din carne. Aceasta masura, informeaza Agerpres, vine din partea ARC dupa ce autoritatile au anuntat recent ca aceasta cota va fi scazuta la legume si fructe, in ciuda faptului ca in 2013 promisiunea de reducere a cotei de TVA viza sectorul carnii ca fiind pe lista dupa cel de morarit si panificatie.


In acest sens, citeaza agentia de stiri, presedintele ARC, Radu Timis, a declarat:

"Incepem o campanie mai mare de sustinere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne si produse din carne in care vor fi implicate toate asociatiile din sector, unde vom avea ca parteneri si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania.

Speram sa informam opinia publica despre impactul acestei masuri. Vom trece chiar la manifestari in fata Ministerului Agriculturii, pentru ca vrem sa aratam ce se intampla pe acest segment, respectiv cat este TVA in Uniunea Europeana, cum influenteaza consumul si industria, care este influenta asupra bugetului si la raft. Campania se va derula pana in luna septembrie, practic intre alegerile europarlamentare si cele prezidentiale", a declarat, marti, presedintele ARC, Radu Timis.

In ce priveste extinderea acestei masuri si asupra sectorului carnii, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, Stefan Padure, a mentionat:

"Carnea si preparatele din carne nu au culoare politica. Noi suntem cu toti cei care ne sprijina. Avem in total o piata de 3,2 miliarde de euro, respectiv carne de pui, de porc si preparate, fata de una de un miliard de euro la legume si fructe si unde cele mai mari probleme sunt la importuri".

In acelasi timp, reprezentantii companiilor si cei ai patronatelor de profil considera ca reducerea TVA la carne, preparate din carne si peste este cea mai importanta masura ce ar trebui aplicata in perioada urmatoare si care ar putea avea efecte extrem de benefice asupra acestor industrii, mai ales ca sectorul se confrunta si cu o evaziune fiscala pe masura, respectiv de 40% din piata.

Agerpres noteaza ca multi producatori romani din industria carnii sunt in pragul insolventei din cauza scaderii consumului, de aceea reducerea TVA ar reprezenta o gura de oxigen pentru industrie.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi alimente ar putea avea TVA de 9%. Care sunt producatorii care se vor bucura de aceste masuri?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016