keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Viceguvernatorul BNR, despre o eventuala reducere a TVA la alimente

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Iun. 2011
Tags: tva, tva la alimente

Scaderea TVA la alimente ar influenta modest rata inflatiei, chiar daca alimentele detin o cota importanta in cosul de consum. In plus, masura nu pare sa fie sustenabila din punct de vedere fiscal, ...

Scaderea TVA la alimente ar influenta modest rata inflatiei, chiar daca alimentele detin o cota importanta in cosul de consum. In plus, masura nu pare sa fie sustenabila din punct de vedere fiscal, cel putin pe termen scurt, apreciaza viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

"Exista intrebarea daca reducerea TVA la alimente s-ar transpune intr-o reducere de pret, sau producatorii isi vor mari rata de profit. Personal nu stiu sa raspund. Oricum, prin reducerea TVA la alimente impactul ar fi modest", a afirmat Cristian Popa.

In opinia viceguvernatorului BNR, intrebarea corecta este daca o astfel de TVA redusa este fezabila din punct de vedere fiscal, luand in considerare tintele fiscale pe care Romania si le-a asumat fata de FMI si UE.

"Intrebarea este daca ne putem permite reducerea cotei, cel putin pe termen scurt", a mai spus Popa.

Pe data de 19 octombrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a adoptat la sesiunea de vot final, cu unanimitate, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD+PC si PNL, proiect care prevede aplicarea TVA de 5% la alimentele de baza, cum ar fi painea, carnea, laptele, uleiul vegetal si zaharul. Proiectul a fost trimis ulterior spre promulgare presedintelui Traian Basescu.

Pe data de 2 noiembrie 2010, presedintele Traian Basescu a anuntat ca retrimite Parlamentului legea. Presedintele declara la acel moment ca ar putea lasa sa intre in vigoare o lege privind reducerea TVA la alimente daca cel care ii cere acest lucru ii garanteaza ca statul va mai putea sa plateasca salarii si pensii.

Pe 5 aprilie 2011, membrii Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor au adoptat cererea de reexaminare venita din partea presedintelui Traian Basescu.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016