Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Livrari intracomunitare de bunuri cu o valoare sub 35.000 EURO. Registrul Operatorilor Intracomunitari si declaratii necesare

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 06 Dec. 2010
Tags: tva, achizitii intracomunitare, registrul operatorilor intracomunitari

Problema fiscala Unul dintre clientii nostri este o persoana fizica autorizata ce are ca obiect de activitate editarea de carti, acesta nefiind inregistrat ca platitor de TVA. Clientul acesta doreste ...


Problema fiscala
Unul dintre clientii nostri este o persoana fizica autorizata ce are ca obiect de activitate editarea de carti, acesta nefiind inregistrat ca platitor de TVA. Clientul acesta doreste sa vanda carti in Ungaria, deci sa faca livrari intracomunitare de bunuri. Prin vanzarea acestor carți nu va ajunge la un total de vanzari in 2010 mai mare de 35.000 EURO.

Acest client este obligat sa se inregistreze ca platitor de TVA, in Registrul Operatorilor Intracomunitari, sau in alta forma, inainte sau dupa efectuarea livrarilor intracomunitare? Ce declaratii trebuie sa completeze inainte si dupa efectuarea livrarilor intracomunitare?
Este obligat clientul sa se inregis treze ca platitor de TVA, in Registrul Operatorilor Intracomunitari, sau in alta forma, inainte sau dupa efectuarea livrarilor intracomunitare?

Important
O persoana impozabila care se afla in regimul special de scutire fara a fi inregistrat in regim normal de taxare deoarece nu a realizat o cifra de afaceri de peste 35.000 euro este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA doar pentru efectuarea unei achizitii intracomunitare sau pentru servicii.

Aceasta obligatie este reglementata prin articolul 1531 din Codul fiscal, iar formularul de inregistrare in scopuri de TVA este cel reglementat prin O.A.N.A.F. nr. 7 din 4 ianuarie 2010 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Inregistrarea trebuie efectuata inainte de efectuarea acestui tip de opera tiuni in baza formularului de inregistrare fiscala, formularul cod 091 ,,Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru ser vicii cod MFP 14.13.01.10.11/a care se descarca gratuit de pe site www.mfinante.ro.

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Ghidul practic al contabilitatii in 2020
Ghidul practic al contabilitatii in 2020

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Dupa depunerea formularului cod 091, persoana impozabila obtine un cod de inregistrare in scopuri de TVA ca re se utilizeaza numai pentru prestarea intracomunitara de servicii sau achi zitia intracomunitara de bunuri si ser vicii deoarece nu confera persoanei impozabile calitatea de persoana in registrata normal in scopuri de TVA.

Persoanele inregistrate in acest scop sunt obligate sa raporteze operatiunile efectuate prin declaratia recapitulativa cod 390. O astfel de obligatie de inregistrare in scopuri de TVA si de raportare nu este reglementata pentru persoanele im pozabile care efectueaza livrari intracomunitare de bunuri catre cumparatori persoane fizice sau juridice cu domiciliul fiscal sau cu sediul social stabilit pe teritoriul unui stat membru.

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Livrari intracomunitare de bunuri cu o valoare sub 35.000 EURO. Registrul Operatorilor Intracomunitari si declaratii necesare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Comentarii 1 comentarii

2010-12-08 11:44:31

Buna ziua si eu sunt in aceasta situatie dar dupa n telefoane am inteles ca nu trebuie sa m inreg special ca platitor d tva pana nu ajung la achizitii in valoare de 10000euro pe an ....este adevarat ...k eu deja am facut 2 achizitii si n am declarat nmk pt ca asa m-au indrumat cei de la administratie

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016