Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu a primit inca la promulgare legile privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, dar ca se va pronunta cu ...
Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu a primit inca la promulgare legile privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, dar ca se va pronunta cu celeritate asupra lor si in concordanta cu interesul national, nu demagogic.
"Deci, pentru moment, nu am primit-o, nu am primit aceste legi, dar nu-i vorba de aceste legi, din cate stiu, este vorba de o singura lege, in care sunt ambele prevederi. Nu stiu daca sunt doua. Doua? Nu le-am primit. Va asigur ca, imediat ce le voi primi, ma voi pronunta si ma voi pronunta cu celeritate asupra acestor doua legi sau asupra acestei legi. Nu stiu cum vor arata cand sosesc la promulgare", a declarat seful statului, intrebat daca va promulga cele doua legi printr-o modificare a Codului fiscal prin care se reduce TVA-ul la alimentele de baza la 5% si se stabileste neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.
Presedintele Traian Basescu a subliniat insa ca va avea o atitudine care sa nu-i pacaleasca pe romani fata de aceste doua acte normative care vor veni la promulgare. "Pe ce sa mizati, insa, este pe o atitudine a mea in concordanta cu interesul national, si nu pe o atitudine, care sa fie nici demagogica, nici de natura sa-i pacaleasca pe romani. Mizati pe o atitudine si pe o actiune a presedintelui Romaniei, in acord cu interesul national", a spus el.
Seful statului a comentat si situatia din Parlament in care unii alesi nu voteaza legile in cunostinta de cauza, aratand ca aceasta situatie se datoreaza procedurilor parlamentare. "Este clar ca, din punct de vedere al procedurilor parlamentare, foarte multi parlamentari sunt in situatia de a vota in necunostinta de cauza, in situatia de a vota dupa deget si, atunci, nu mai poti sa spui nici macar ca oamenii acestia voteaza dupa constiinta sau dupa instructiunile de partid. Pur si simplu, voteaza dupa deget. Nu este o noutate" , a spus Basescu.
El a aratat ca si in cadrul Legislativului comunitar seful de grup are trei semne pe care le face, la vot, membrilor grupului sau politic, pentru a se evita erorile de vot individuale. Pe de alta parte, a spus Basescu, in Parlamentul Romaniei, s-a depreciat calitatea legilor si responsabilitatea parlamentarilor odata cu "opacizarea activitatii Parlamentului, prin discutarea legilor in comisii si aducerea la plen strict pentru votul final", care face ca numai cativa alesi sa cunoasca continutul actelor normative de pe ordinea de zi.
"Avand in vedere incidentele din ultima perioada, dar si practicile frecvente, cand in realitate nu a fost nici cvorum, nici numar de voturi necesare pentru trecerea legilor prin Parlament, dar ele mi-au venit validate la promulgare, cred ca din respect pentru romani, procedura parlamentara de adoptare a legilor trebuie modificata. Mi-as permite sa spun ca trebuie revenit la dezbaterea in plen pe articole. Povestea ca ne trebuie legile repede si din cauza asta le discutam numai in comisie si doar cinci, zece, douazeci de oameni stiu despre ce e vorba in acea lege, nu poate fi sustinuta intr-un sistem democratic", a explicat Basescu.
Manual de politici contabile - Stick USB
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
"Nu putem ajunge la dictatura a doi sefi de Camere, care imi trimit legile promulgate, desi stiu foarte bine si cum au fost votate, si ca au fost votate in necunostinta de cauza, si ca au fost votate de multe ori fara cvorum. De aceea o spun public: procedura de adoptare a legilor trebuie modificata", a pledat presedintele. El a aratat ca, in acest fel, s-ar rezolva si problema slabei prezente a alesilor in plen, pentru ca li s-ar crea acestora sentimentul apartenentei lor la acea institutie. "Altfel sa nu ne mire prezentele de 1 %", a punctat el, aluzie la prezenta in Parlament inregistrata de liderul PNL Crin Antonescu si consemnata de IPP, in cadrul unui studiu.
Sursa: MEDIAFAX.RO
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul rezultatului fiscalReprimire din oficiu a codului de TVA anulat. Conditii actualeDeductibilitatea TVA aferenta unui contract de inchiriere imobilLegea insolventei merge la promulgareFormularul 097. Notificarea privind aplicarea sau incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare in 2015Ultimele articole
Depasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVASAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaE-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anCum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Controale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Articole similare
Profita de o culegere unica de solutii practice pentru IMPOZITe, taxe si contributiiRegim TVA aplicat unor cursuri desfasurate intr-un stat membru UEBon valoric martie 2009Taxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidataCare va fi regimul de IMPOZIT pentru o cladire reevaluata?Ultimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua IMPOZITe noiNOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpPlatitor de IMPOZIT pe profit cu 1 ianuarie 2023. Poate trece la IMPOZITarea micro din 2025?PFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 02-08 iunie 2008 - Monitorul OficialCalendar declaratii ianuarie 2014: Aici gasiti lista completa a declaratiilor care se depun la Fisc luna aceasta!Ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a beneficia de rate reduse la credit?ANAF: Acte noi cu incidenta fiscala, noi deduceri si Declaratia 088Modificari ale declaratiei 112 si formularul actualizat de ANAFUltimele articole
Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025Ministrul Finantelor: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025PENSIIle romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"