Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Contribuabilii pentru care au fost emise somatii triplate vor primi decizii de corectie in scurt timp

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Mai. 2019
Tags: somatii triplate, anaf, decizii de corectie

Dupa ce, zilele trecute, un numar mare de firme a primit din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala somatii de plata pentru sume de trei ori mai mari, ministrul Finantelor Publice anunta ca, in prezent, Fiscul lucreaza la remedierea acestei situatii. Asadar, potrivit declaratiilor facute de Eugen Teodorovici, Fiscul lucreaza la rectificarea erorilor, contribuabilii urmand sa primeasca in scurt timp deciziile de corectie.

Zilele trecute, in presa, aparea informatia potrivit careia un numar mare de contribuabili ar fi primit somatii de plata pentru sume de trei ori mai mari decat cele datorate. De “vina” pare sa fie o eroare de sistem a site-ului ANAF. Ceea ce nu ar fi deloc o surpriza, dat fiind erorile repetate generate de pagina web a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Companiile afectate de aceasta eroare sunt cele din sectorul 1 al Capitalei. Un numar mare dintre firmele din sectorul 1 a primit decizii de impunere pentru sume de trei ori mai mari decat cele datorate in mod real. ANAF arata ca este vorba despre o eroare a sistemului informatic. 

In replica, ministrul Finantelor Publice a anuntat, la o emisiune TV ca se lucreaza in prezent pentru rectificarea erorilor.

„Sectorul 1 lucreaza la rectificarea erorilor materiale prin emiterea unor decizii de corectare care vor fi comunicate in cel mai scurt timp contribuabililor”, a transmis ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Citeste si:

MFP propune o serie de masuri legislative importante pentru mediul economic: Reducerea birocratiei ANAF si scaderea TVA la alimente

Cum accesati dosarul fiscal? Prevederi ANAF
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Contribuabilii pentru care au fost emise somatii triplate vor primi decizii de corectie in scurt timp":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016