Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Producatorii: vrem TVA de 5-7% pentru panificatie. Guvernantii: poate peste 2-3 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mar. 2011
Tags: tva, panificatie, evaziune fiscala, rompan, investitii

Dupa parerea noastra, singura masura care poate rezolva problema evaziunii fiscale in domeniul morarit-panificatie este reducerea TVA. In opinia noastra, ar trebui sa avem un TVA de 5-7% si asta ...


“Dupa parerea noastra, singura masura care poate rezolva problema evaziunii fiscale in domeniul morarit-panificatie este reducerea TVA. In opinia noastra, ar trebui sa avem un TVA de 5-7% si asta ar rezolva din start orice, pentru ca omul fura acum pentru ca e tentat sa fure. Dar, in momentul in care nu mai are ce sa fure, categoric ca nu mai fura. Numai un camion de grau poate genera venituri ilicite din TVA in valoare de 3.000 de euro”, a declarat Aurel Popescu presedintele Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie (Rompan)

In opinia acestuia, acum era un moment foarte bun pentru reducerea TVA la paine si produsele de panificatie, deoarece, pe fondul triplarii pretului la materia prima, fata de iulie 2010, pretul produsului finit este in crestere si, probabil, nu se va opri pana la noua recolta.

Producatorii din domeniu sesiseaza de ani de zile organele statului cu privire la aceasta evaziune: “Consumul populatiei este de 101 kilograme/om/an, iar consumul statistic este de 24 kilograme/om/an. Diferenta este evaziune. Faceam aici o socoteala: din comertul cu cereale si din morarit panificatie evaziunea fiscala se ridica la 1,3 miliarde de euro, bani pe care am putea sa-i dam la bugetul statului, insa noi ne imprumutam la banci, platim toti contribuabilii dobanzile bancare pentru aceste credite, in loc sa luam acesti bani”

Reprezentantii Rompan au avut o intrevedere cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiteanu: „Ca sa fim foarte sinceri, nu suntem suficient de multumiti cu rezultatele discutiilor, dar este un inceput, in ideea ca se poate promova o lege cu privire la productia si comercializarea painii: ce norme trebuie sa indeplineasca si unde trebuie sa se vanda painea, in al doilea rand este vorba despre taxarea inversa, care ar rezolva partial problema in comertul cu cereale, in al treilea rand am propus ca plata TVA sa se faca intr-un cont de Trezorerie separat de contul furnizorului care mi-a vandut marfa si, bineinteles, ca niste reguli interne care ar putea sa mai intareasca disciplina in ceea ce priveste productia si comercializarea painii s-ar putea introduce”

In replica, Gheorghe Ialomitianu a declarat: "TVA, in urmatorii 2-3 ani, nu poate fi redusa la paine, pentru ca TVA este o sursa foarte importanta pentru finantarea cheltuielilor bugetare, inclusiv pentru investitii si cofinantare. Am vorbit despre masuri de reducere a evaziunii mai ales in domeniul painii”.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Producatorii: vrem TVA de 5-7% pentru panificatie. Guvernantii: poate peste 2-3 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016