Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Lupta pe care o vor declansa noile taxe. Taxa pe stalp a fost gresita

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: taxa pe stalp, impozitul pe constructii speciale, companii, firme, taxe noi, arthur stratan

Alte noi taxe sau impunerea gresita a unor impozite nu va face decat sa declanseze un conflict disputat ulterior in instanta intre companii s stat.



In privinta posibilitatii ca statul sa fie actionat in instanta de companii, ca urmare a impunerii a unor astfel de taxe, citat de Mediafax, Arthur Stratan, vicepresedinte al Asociatiei Romane a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera (ROPEPCA), a declarat:

"Modul de impunere a taxei pe stalp s-a facut gresit, clar taxa nu a fost gandita, pentru ca Guvernul a colectat mai mult decat dublu decat a estimat initial. (...) Se va deschide o cutie a Pandorei in ce priveste redeventele.

Daca majorarea redeventelor va fi foarte mare se va ajunge la dispute intre companii si Guvern, posibil inclusiv in tribunal, datorita impunerii unilaterale", a afirmat Stratan, vicepresedinte al Asociatiei Romane a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera (ROPEPCA).

Va reamintim ca impozitul pe proprietate pentru constructiile speciale, cunoscut ca taxa pe stalp, este de 1,5% din valoarea constructiei si a fost introdus la inceputul acestui an, iar normele metodologice care clarifica modul de achitare a taxei au fost aprobate la 20 mai, prima plata fiind programata pentru 26 mai, iar a doua pana la 25 septembrie.

ROPEPCA reuneste mai multe companii de explorare si productie a hidrocarburilor care detin majoritatea blocurilor de concesiune onshore (terestre) din Romania si cumuleaza investitii potentiale de 630 de milioane de dolari, informeaza Mediafax.

Vicepresedintele Arthur Stratan, potrivit sursei, considera ca aplicarea taxei pe stalp scurteaza cu 6-7 luni durata de viata a unei sonde, care este de vreo 15 ani. Asociatia a propus reducerea valorii taxei, de la cea actuala de 1,5%, intr-o scrisoare transmisa recent Guvernului, dar la care inca nu a primit raspuns.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Lupta pe care o vor declansa noile taxe. Taxa pe stalp a fost gresita":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016