Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

FMI cere masurii compensatorii la reducerea CAS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, masuri compensatorii, taxe noi, cheltuieli, fmi, tva la paine

Potrivit declaratiilor facute marti de catre deputatul PDL, Andreea Paul, delegatia FMI, BM si CE a solicitat sa i se prezinte masurile compensatorii, respectiv taierile de cheltuieli sau introducerea de noi taxe, care vor fi aplicate odata cu reducerea CAS.


Cu toate acestea, potrivit Mediafax, Executivul nu a pregatit nicio astfel de masura, transmite Mediafax. In aceasta privinta, Andreea Paul a declarat:

"In discutia cu FMI s-a spus cu subiect si predicat ca tinta pe care delegatia o urmareste este un deficit bugetar de 2,2% in acest an. Incasarile foarte slabe din primele patru luni ale acestui an reclama ori masuri compensatorii prin taxe noi, ori taieri suplimentare de cheltuieli bugetare. Guvernul nu este pregatit pentru a sustine cu masuri compensatorii sau cu taieri de cheltuieli promiunile pe care le-au facut in zona diminuarii CAS cu cinci puncte procentuale".

Astfel, se mentioneaza ca reprezentantii FMI, BM si CE nu au garantat implementarea masurilor promise de Guvern, inclusiv reducerea CAS, pentru ca cer explicit masuri compensatorii, care inseamna taieri noi de cheltuieli sau taxe noi.

"Guvernul nu s-a pregatit cu astfel de decizii, cel putin pana in prezent. Delegatia FMI, BM si CE a cerut cu subiect si predicat masuri compensatorii. PSD nu a inaintat solutii compensatorii. Guvernul e nepregatit pentru a-si onora promisiunile facute public", a spus Andreea Paul, citata de HotNews.ro.

Acceasi sursa noteaza ca deputatul PDL a declarat ca in cadrul discutiilor nu s-a anuntat nicio alta masura legata de mentinerea TVA, avand in vedere ca TVA la paine a fost redusa temporar la 9%.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "FMI cere masurii compensatorii la reducerea CAS":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016