keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Ce firme se bucura de noile facilitati fiscale privind plata salariilor de catre stat?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: facilitati fiscale, firme, plata salariilor, 20 locuri de munca, costul salarial, ponta

Chiar daca noile facilitati fiscale propuse de Guvern se adreseaza firmelor care creeaza 20 locuri noi de munca, se estimeaza ca nu toate companiile vor fi interesate de acest program.


In acest sens, in cadrul unei conferinte de presa, premierul Victor Ponta a declarat ca mai degraba companiile dinamice vor fi cele interesate de noile facilitati fiscale, urmare a unei mentalitati indreptate catre oameni tineri.

"Pentru toate firmele care creeaza 20 de noi locuri de munca, statul suporta jumatate din costul salarial. Nu este un program numai pentru tineri, dar firmele dinamice care au mentalitatea de a angaja oameni tineri vor fi beneficiare. Firmele mai conservatoare nu cred ca vor fi interesate de acest program", a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

La inceputul acestei saptamani, relateaza sursa citata, seful Executivului a anuntat, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ca statul va suporta de la 1 iulie jumatate din cheltuielile salariale ale companiilor care creeaza cel putin 20 de locuri de munca.

"Masura, care se adreseaza companiilor private, de asemenea stabilita, agreata in mod definitiv cu partenerii nostri internationali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creeaza minim 20 de locuri de munca. Pentru acestea, statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielii salariale. Nu este vorba aici doar de o scadere a impozitului sau a contributiilor sociale, este vorba de jumatate din cheltuiala salariala din tot ceea ce, in limbajul comun, spunem 'salariul pe care angajatorul privat il plateste' ", a anuntat prim-ministrul, potrivit Mediafax.

Totodata, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat tot luni ca masura va fi valabila timp de sapte ani, iar normele metodologice vor fi publicate in luna aprilie. Oficialul a adaugat ca pentru acest program vor aplica numai 1.000 de firme pe an, echivalentul a 20.000 de locuri de munca.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016