keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Previziunile ministrului de finante privind deficitul. Spre ce ne indreptam?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: deficit, teodorovici, cheltuieli, masurile compensatorii, deficitul

Potrivit unor declaratii recente facute de ministrul de finante, Eugen Teodorovici, in 2016 Romania ar putea avea in 2016 un deficit bugetar de 1,7%, daca autoritatile identifica masuri compensatorii care sa contrabalanseze impactul pe care il va avea aplicarea Codului Fiscal.


Marti, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, aflat la sediul ministerului, a explicat urmatoarele, citat de Agerpres:

"Daca noi identificam toate masurile compensatorii care sa contrabalanseze impactul pe care Codul Fiscal il va avea anul viitor in buget atunci... Avem 1,2% plus 0,5% deviatie temporara, adica 1,7% - 1,8% in zona aceea. Cam asta ar fi ceea ce este fezabil", a spus Teodorovici.

De asemenea, acesta a explicat ca exista deja o serie de masuri compensatorii care duc deficitul undeva sub 3%, "dar va fi mult mai jos, chiar cu respectarea a ceea ce ne-am asumat deja".

"Acest Cod Fiscal este asteptat de toata lumea. Uitati-va care a fost efectul masurii de 9% de la 1 iunie. Deja, dupa primele saptamani au crescut vanzarile cu cel putin 17%. Eu cred ca impactul acestei masuri in economie va fi unul extrem de important. Am incredere ca toate masurile compensatorii pe care noi le identificam - o parte sunt identificate - vor face ca deficitul anului 2016 sa fie cel asumat cu partenerii nostri internationali (1,2% - n. r.)", a declarat Teodorovici, citat de Agerpres.

Acesta considera ca administratia din Romania are foarte multe cheltuieli care nu se justifica.

"Sunt cheltuieli care, daca sunt rational planificate, adica cheltuirea intr-un mod mai eficient si chiar sa taiem in anumite zone, fara sa afectam partea de investitii, asta va fi una dintre caile care va duce acest deficit sa fie foarte scazut. (...). Sunt multe zone in economie in care noi putem sa taiem fara sa afectam partea de investitii. Principalul obiectiv pana la final de an, la rectificarea din iulie, este ca partea de investitii sa primeasca cea mai mare alocare financiara", a mai spus Teodorovici.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016