Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia Unica: Peste 600 de mii de formulare depuse pana in prezent

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 25 Iul. 2018
Tags: declaratia unica, anaf, ministerul finantelor publice, mfp

Pana in prezent au fost depuse mai bine de 602.000 de Declaratii Unice, 30% dintre acestea fiind trimise online, ceea ce indica o crestere uriasa, dat fiind ca la inceputul anului doar 5% erau depuse online, anunta ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Partea buna la Declaratia Unica este ca pana la finalul zilei de ieri (luni, n.r.) sunt peste 602.000 de declaratii unice depuse, 30% online, ceea ce este o crestere fantastic de mare, pentru ca era 5% la inceputul anului. 31 iulie este termen final de depunere a declaratiei unice, fie ca e pe hartie, fie ca e online, dupa care toti colegii mei de la ANAF vor introduce ei in spatiul virtual ce s-a depus pe hartie”, a declarat, marti, ministrul Finantelor. Acesta a precizat ca persoanele care au depus pe hartie nu mai au reducerea de 5%. “Daca depune online are o reducere de 5% la obligatiile fiscale pentru acest an”, a explicat el.
 
Ministrul a amintit ca pana la 1 septembrie cei care au depus Declaratia pe hartie au posibilitatea sa intre cu parola de acasa in spatiul virtual si sa isi confirme datele introduse de ANAF, pentru ca exista riscul introducerii in sistem a unor date gresite. Ulterior, toate Declaratiile vor fi online si se  va comunica numai online intre ANAF si contribuabili.
 
"Nu mai trimitem plicuri acasa, s-a inchis. Rectificarea declaratiei o puteti face oricand doriti daca intrati in spatiul virtual si puteti beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% ca ati depus online si inca 5% ca ati depus pana la finalul lunii decembrie. Termenul de plata final este pana in martie anul viitor, dar daca faceti pana in decembrie aveti 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet, este singura cale de comunicare intre noi si cotribuabil, fie ca e persoana fizica, fie juridica", a completat ministrul Teodorovici.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia Unica: Peste 600 de mii de formulare depuse pana in prezent":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016