Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Peste 65000 de contribuabili au scapat de sanctiuni datorita Legii Prevenirii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 09 Aug. 2019
Tags: legea prevenirii, casa de marcat, anaf, sanctiuni

In total, de legea prevenirii au beneficiat 65.000 de contribuabili, din februarie 2018 si pana in prezent, anunta ANAF. Numai in prima jumatate a anului, inspectorii DGAF au aplicat prevederile Legii prevenirii in cazul a peste 18.400 de contribuabili.

In perioada mentionata, inspectorii antifrauda au emis 1.073 de avertismente. Dintre acestea, la 1.051 de avertismente au fost anexate si planurile de remediere. 941 de avertismente au fost aplicate pentru nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic. 

In 2018, in perioada 05.02 - 31.12.2018, inspectorii antifrauda au verificat peste 47.500 de contribuabili si au aplicat 983 de sanctiuni contraventionale constand in avertisment, transmite ANAF, intr-un comunicat remis presei.

Jumatate dintre sanctiuni au fost aplicate pentru emitere de bonuri fiscale cu date eronate sau care nu contineau toate datele reglementate de lege. 

REMINDER!

Ministerul Finantelor Publice a propus eliminarea de sub prevederile Legii prevenirii a contraventiei referitoare la nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic. 
ANAF arata ca era necesara modificarea legii prevenirii, dat fiind ca operatorii economici care incalca obligatia de dotare cu noile dispozitive nu mai au motive obiective pentru neconformare. 

Citeste si:
 
ANAF a anuntat ca, numai in perioada 1-4 august, au fost deja controlati peste 600 de agenti economici din Capitala, inspectorii antifrauda verificand, in cadrul actiunii, modul de respectare a obligatiei de dotare si de utilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Peste 65000 de contribuabili au scapat de sanctiuni datorita Legii Prevenirii":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016