Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Senatorul PNL, Florian Citu, propune un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, prin care ministrul Finantelor Publice nu ar mai avea posibilitatea sa participe la sedintele Consiliului de Administratie (CA) al BNR.
In expunerea de motive se arata ca proiectul de lege are in vedere "solutionarea aspectelor de neconformitate cu Tratatul privind
Functionarea Uniunii Europene, sesizate in Rapoartele de Convergenta ale Bancii Centrale Europene (BCE) si ale Comisiei Europene din anul 2018, precum si in scopul elaborarii noului cadru de functionare a BNR anterior intrarii in zona euro".
Pe langa excluderea ministrului Finantelor din sedintele CA ale BNR, proiectul de lege mai prevede si ca membrii CA si salariatii cu functii de conducere ai BNR care se regasesc in regimul incompatibilitatii si conflictelor de interese pot fi demisi doar daca Parlamentul constata ca acestia inceteaza sa indeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor sau daca se fac vinovati de abateri grave.
Un alt alineat abrogat de proiectul de lege este (4), art. 52, care prevede ca BNR poate utiliza informatiile primite, de natura secretului profesional, numai in urmatoarele situatii:
"a) verificarea indeplinirii conditiilor referitoare la constituirea institutiilor de credit;
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce modificari s-au adus legislatiei referitor la bonurile fiscale?Isarescu: Efectul maximal al majorarii TVA asupra inflatiei va fi de 3,9 la sutaNoutati Legislatie Fiscala 06 - 10 iulie 2009 Monitorul OficialCe particularitati prezinta inregistrarea TVA la o achizitie si la o livrare intracomunitara?Ce declaratii depunem inclusiv luni, 11 iunieUltimele articole
In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Furnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorArticole similare
Tichete de masa 2023: Valoarea tichetelor NU va depasi suma de 30 de lei pana in septembrieMINISTRUL FINANTELOR, despre modificarea OUG 114/2018: Eliminarea taxei pe lacomie nu afecteaza bugetulDocumentar fiscal: Procedura de declarare a situatiei de criza financiaraOMFP nr. 1059 din 2010 - inregistrarea fiscalaMFP: Estimarea deficitului bugetar pentru anul 2012Ultimele articole
MINISTRUL FINANTELOR: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"