Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Senatorul PNL, Florian Citu, propune un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, prin care ministrul Finantelor Publice nu ar mai avea posibilitatea sa participe la sedintele Consiliului de Administratie (CA) al BNR.
In expunerea de motive se arata ca proiectul de lege are in vedere "solutionarea aspectelor de neconformitate cu Tratatul privind
Functionarea Uniunii Europene, sesizate in Rapoartele de Convergenta ale Bancii Centrale Europene (BCE) si ale Comisiei Europene din anul 2018, precum si in scopul elaborarii noului cadru de functionare a BNR anterior intrarii in zona euro".
Pe langa excluderea ministrului Finantelor din sedintele CA ale BNR, proiectul de lege mai prevede si ca membrii CA si salariatii cu functii de conducere ai BNR care se regasesc in regimul incompatibilitatii si conflictelor de interese pot fi demisi doar daca Parlamentul constata ca acestia inceteaza sa indeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor sau daca se fac vinovati de abateri grave.
Un alt alineat abrogat de proiectul de lege este (4), art. 52, care prevede ca BNR poate utiliza informatiile primite, de natura secretului profesional, numai in urmatoarele situatii:
"a) verificarea indeplinirii conditiilor referitoare la constituirea institutiilor de credit;
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, explica ce avem de facut pentru a trece la euroDobanzile la depozitele in valuta, excesiveIn atentia persoanele inregistrare in scopuri de TVAObligatii declarative cu termen la 10 iunie 2012Strategia fiscala, o furtuna intr-un pahar cu apaUltimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaArticole similare
Ordin MFP: Punerea in aplicare a titlurilor executorii prin care se solicita infiintarea popririi conturilor si institutiilor publicePonta vrea Codul fiscal aprobat pana saptamana viitoareMFP a anuntat normele pentru controalele fiscale indirecteSe intoarce taxa de 3% pentru companii?Achitarea arieratelor inregistrate de unele unitati administrativ-teritoriale si institutii publiceUltimele articole
Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriOrdinul 265/2024. Care va fi nivelul accizei specifice la tigarete incepand cu 1 aprilie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"