Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Senatorul PNL, Florian Citu, propune un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, prin care ministrul Finantelor Publice nu ar mai avea posibilitatea sa participe la sedintele Consiliului de Administratie (CA) al BNR.
In expunerea de motive se arata ca proiectul de lege are in vedere "solutionarea aspectelor de neconformitate cu Tratatul privind
Functionarea Uniunii Europene, sesizate in Rapoartele de Convergenta ale Bancii Centrale Europene (BCE) si ale Comisiei Europene din anul 2018, precum si in scopul elaborarii noului cadru de functionare a BNR anterior intrarii in zona euro".
Pe langa excluderea ministrului Finantelor din sedintele CA ale BNR, proiectul de lege mai prevede si ca membrii CA si salariatii cu functii de conducere ai BNR care se regasesc in regimul incompatibilitatii si conflictelor de interese pot fi demisi doar daca Parlamentul constata ca acestia inceteaza sa indeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor sau daca se fac vinovati de abateri grave.
Un alt alineat abrogat de proiectul de lege este (4), art. 52, care prevede ca BNR poate utiliza informatiile primite, de natura secretului profesional, numai in urmatoarele situatii:
"a) verificarea indeplinirii conditiilor referitoare la constituirea institutiilor de credit;
Contabilitatea organizatiilor non-profit abonament 12 luni 3 luni GRATUITE
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Leasing financiar. Cum se inregistreaza factura?Cursul de schimb valutar folosit in stabilirea bazei de impozitareRegulamentul BNR nr. 9 privind procedura de solutionare diferende servicii de plata dintre utilizatori si prestatoriNoi declaratii in problema creditelor in franci elvetieniRegularizare factura de avans. Cum alegem cursul valutar?Ultimele articole
RO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaImpozit chirii 2024. Noutati si studii de caz utileRepartizarea dividendelor. Firmele cu asociati persoane fizice pot achita contravaloarea dividendelor in euro?Cum se inregistreaza in contabilitate diferentele de curs valutar?Articole similare
Vladescu anunta sfarsitul cotei unice, scaderea TVA si impozit progresiv, inclusiv pe toate pensiileA fost publicat Programul OPPV 2015. OPT si OPTM, modificate de la 1 ianuarie 2015Guvernul renunta la forfetar, dar introduce alte impoziteCota progresiva s-ar putea aplica din 2016 in trei trepteComunicat MFP: Aprobarea unui ajutor de stat in valoare de 16,6 milioane euroUltimele articole
Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriOrdinul 265/2024. Care va fi nivelul accizei specifice la tigarete incepand cu 1 aprilie 2024Valori noi acordate tichetelor culturale, conform Ordinului 2540/2023Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"