Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF schimba formularul 390 VIES

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 20 Ian. 2017 Exclusiv
Tags: formularul 390 vies, anaf, declaratia recapitulativa, livrari intracomunitare, cota forfetara

Conform unui anunt oficial transmis de ANAF, urmeaza sa fie modificat formularul 390 VIES "Declaratia recapitulativa privind livrarile /achizitiile /prestarile intracomunitare".

Regimul special pentru agricultori, care le permite acestora sa beneficieze de o compensatie in cota forfetara pentru taxa aferenta achizitiilor, a fost modificat de la 1 ianuarie 2017. Totodata, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care efectueaza achizitii de la agricultori, pot deduce aceasta compensatie. 

In situatia in care agricultorul care aplica regimul special realizeaza livrari intracomunitare cu produse agricole, prestari si achizitii de servicii intracomunitare, achizitii intracomunitare de bunuri, acesta are si obligatia sa depuna declaratia recapitulativa prevazuta la art. 325 din  Codul fiscal, pentru operatiunile intracomunitare pe care le efectueaza.

Aceste modificari legislative, prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 84/2016, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 977 din 6 decembrie 2016, prin care au fost aduse completari Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, necesita adapatarea formularului (390 VIES) "Declaratia recapitulativa privind livrarile /achizitiile /prestarile intracomunitare".


*   *  * Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenta decizionala. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.

 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF schimba formularul 390 VIES":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016