Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Actele administrative si notificarile ANAF vor fi lipite pe usa de domiciliu a contribuabililor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 26 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: datorii, anaf, proiect modificare, codul de procedura fiscala, anca dragu

Noul proiect de modificare a Codului de procedura fiscala vine cu mai multe propuneri care au ca obiectiv transparentizarea unor proceduri si simplificarea unor procese din practica din domeniu.

O noua modalitate de a aduce la cunostinta contribuabililor faptul ca au datorii a fost recent anuntata de Ministerul de Finante. Autoritatile au decis sa afiseze pe usa contribuabililor actele fiscale care le amintesc acestora de obligatiile fiscale restante.

Ministrul de resort, Anca Dragu, considera ca exista si contribuabili care au uitat ca au datorii. Astfel, potrivit Agerpres, aceasta a declarat:

"Este vorba de persoanele carora nu li se poate inmana in alta maniera aceasta decizie. Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului. Exact acesta este scopul, suntem transparenti, venim cu acest proiect, colectam informatiile dinspre societatea civila, alte ministere, alte institutii, pentru a imbunatati cadrul legal".

De asemenea, aceasta procedura face parte din aria masurilor de transparentizare a procedurilor derulate de MFP si ANAF in relatia cu contribuabilii.

"Am vazut ca exista situatii in care unii contribuabili au uitat de anumite datorii. Deci cred ca este si aceasta componenta de luat in seama. in general, eforturile de transparentizare si de crestere a colectarilor trebuie privite cu mai mult interes si cu mai mult sprijin, pentru ca ne confruntam cu situatia in care Romania are cele mai mici venituri publice raportate la PIB, din UE. Ca atare, trebuie sa facem o serie de eforturi cu totii pentru a creste aceste venituri, pentru ca, la randul lor, autoritatile sa poata folosi aceste resurse pentru constructia de autostrazi, pentru plata salariilor, pentru investitii in sanatate, in educatie etc.", a declarat Anca Dragu, citata de Agerpres.



Recent, Ministerul Finantelor Publice a publicat la Transparenta decizionala un proiect de modificare a Codului de procedura fiscala, iar una dintre modificari vizeaza afisarea actelor administrative fiscale pe usa de domiciliu a persoanei fizice sau juridice care au refuzat primirea acestor documente, aminteste aceeasi sursa.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Actele administrative si notificarile ANAF vor fi lipite pe usa de domiciliu a contribuabililor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016