Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Luminita de la capatul tunelului din fiscalitate: asistenta tehnica de la olandezi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 13 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: reforme, asistenta tehnica, anaf, anca dragu, investitii publice, contribuabili

Mai toate reformele care s-au facut in ultimii ani in ce priveste fiscalitatea si schimbarea unor prevederi care ingreuneaza dezvoltarea afacerilor in Romania au ramas numai pe hartie. In ultima perioada insa, nenumarate reforme au demonstrat ca in doar cateva luni de zile se poate transparentiza procesul la nivel national, se pot simplifica proceduri din administratia publica si care puneau pana acum contribuabilii pe drumuri si se poate comunica direct cu cetatenii in mod productiv.

Au loc, asadar, reforme noi si semnificative in mai multe domenii care tin de structura ANAF, reformarea unor proceduri care tin de domeniile economice si de investitii, schimbarea modului de functionare a relatiei dintre contribuabil si ANAF s.a.m.d.

O schimbare similara si cat se poate de semnificativa o reprezinta faptul ca Romania va beneficia de sprijin tehnic si consultativ din partea unei tari cu experienta si rezultate concrete in domeniu. Potrivit anuntului oficial, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, impreuna cu omologul sau din Olanda, Jeroen Dijsselbloem, au semnat la 12 iulie un memorandum de intelegere prin care Ministerul Finantelor Publice va beneficia de asistenta tehnica din partea guvernului olandez. Procesul a fost deja demarat pentru trei domenii prioritare: prioritizarea investitiilor publice, managementul datoriei publice si analiza cheltuielilor.

Astfel, conform MFP, semnarea vine in urma discutiilor purtate de cei doi ministri de finante in marja Consiliului Ecofin si a intalnirilor tehnice care au avut loc la sediul Ministerului Finantelor Publice.

"Sprijinul acordat de catre Guvernul olandez va duce la accelerarea proiectelor prioritare ale Ministerului Finantelor si la eficientizarea activitatilor institutiei in domenii cheie. Ne-am angajat intr-un proces intens de reforme ce vizeaza prioritizarea investitiilor publice si o analiza atenta a cheltuielilor", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice, potrivit comnicatului amintit.

Important de retinut aici e faptul ca vorbim de reforme noi in domeniul investitiilor publice, precum si in ce priveste analiza cheltuielilor. Avem astfel aspecte care urmeaza sa restructureze felul in care s-au derulat procesele conexe pana in prezent.

Potrivit MFP, cele doua tari semnatare ale acestui memorandum vor extinde si facilita schimbul de cunostinte, experienta si expertiza (tehnica) intre reprezentanti si, acolo unde este cazul, intre alte institutii relevante implicate in domeniul finantelor publice.

Programul va consta in schimburi de documentatii, vizite de consultanta ale expertilor celor doua tari, programe de instruire, participarea la seminarii, ateliere de lucru si conferinte in fiecare dintre cele doua tari. Acesta nu presupune eforturi financiare din partea Ministerului Finantelor Publice.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Luminita de la capatul tunelului din fiscalitate: asistenta tehnica de la olandezi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016