Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ingrijjorari legate de capacitatea Guvernului de a atinge obiectivele fiscale au fost exprimate recent de oficiali FMI. In concret, expertii considera ca Guvernul ar putea sa mareasca distanta pana la indeplinirea acestor obiective crescand cheltuielile si reducand taxele prin masuri electorale.
Intr-un rasport pentru Consiliul Director al FMI, citat de Mediafax, acestia au precizat:
"Riscurile politice la adresa implementarii proiectului sunt in crestere. Expertii FMI sunt ingrijorati ca presiunile electorale, mai ales cele legate de alegerile prezidentiale spre sfarsitul anului , ar putea conduce la decizii pentru reducerea taxelor, cresterea cheltuielilor si relaxarea tintelor fiscale la momentul rectificarii bugetare. Va fi dificil, dar critic, ca orice masuri sa fie adoptate astfel incat impactul asupra bugetului sa fie neutru", se arata intr-un raport pregatit de expertii FMI pentru Consiliul Director al institutiei.
Astfel, in baza acestui raport, Consiliul Director al FMI a aprobat, miercuri, prima si a doua evaluare a acordului preventiv incheiat anul trecut cu Romania, punand la dispozitia statului doua transe cumuland 436,3 milioane de euro (389,4 milioane DST). Suma totala disponibila Romaniei prin acordul de imprumut a urcat astfel la 654,4 milioane de euro (584,1 milioane DST).
Fondul avertizeaza in raport ca puternice grupuri puternice de interese ar putea incerca sa intarzie reformele structurale.
Mediafax citeaza acelasi document care mentioneaza ca "odata cu avansul reformelor structurale, grupuri puternice de interese ar putea exercita presiuni pentru a intarzia agenda de reforma. Este necesar un angajament activ continuu la cel mai inalt nivel al implementarii programului pentru a rezista acestor presiuni".
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Raportul FMI a fost finalizat la 11 martie in urma discutiilor cu autoritatile romane incheiate la inceputul lunii februarie si a fost pus la dispozitia Consiliului Director al FMI pentru sedinta din 26 martie.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA - Baza de impozitare la importul de bunuriCe trebuie sa stie firmele care aplica deducerea suplimentara la calculul rezultatului fiscal in cazul activitatilor de cercetare - dezvoltareApel catre partile interesate pentru participarea la platforma REFITCalendar fiscal: Lista declaratiilor pe care le depunem pana la 26 maiEsti membru CECCAR? Ai reduceri importante la lucrari de specialitateUltimele articole
E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAControale ITM la transportatori in luna noiembrie 2024. Ce sanctiuni au fost aplicateCe OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca MondialaArticole similare
Sistemul fiscal sustine in continuare investitiile straine directeNoutati Legislatie Fiscala 27 - 31 iulie 2009 - Monitorul OficialRebelii din PDL sustin REDUCEREA TAXELORKelemen: Guvernul ascunde o crestere a TVADiscutiile despre REDUCEREA TAXELOR sunt prematureUltimele articole
Prioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Comisia Europeana propune un TVA standard si REDUCEREA TAXELOR intracomunitare cu 10%Reducerea nivelului fiscalitatii: realizabila, dar nu in viitorul apropiatArticole similare
Nou! Vezi ce proiect modifica structura MFP si ANAFCe masuri prevede REFORMA ANAF? Executarea silita va deveni proces investigativCe include Ordonanta controversata, adoptata de GuvernPrecizari MMPS privind durata stagiului minim de cotizare pentru a putea beneficia de pensieControale antifrauda cu implicatii de 2,6 miliarde de lei in luna iunie 2023Ultimele articole
Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEPensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaProiect: Completarea OUG 28/1999 privind obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"