Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul ar putea rata obiectivele fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: raport fmi, obiective, masuri electorale, reducerea taxelor, reforma, acordul preventiv

Ingrijjorari legate de capacitatea Guvernului de a atinge obiectivele fiscale au fost exprimate recent de oficiali FMI. In concret, expertii considera ca Guvernul ar putea sa mareasca distanta pana la indeplinirea acestor obiective crescand cheltuielile si reducand taxele prin masuri electorale.


Intr-un rasport pentru Consiliul Director al FMI, citat de Mediafax, acestia au precizat:

"Riscurile politice la adresa implementarii proiectului sunt in crestere. Expertii FMI sunt ingrijorati ca presiunile electorale, mai ales cele legate de alegerile prezidentiale spre sfarsitul anului , ar putea conduce la decizii pentru reducerea taxelor, cresterea cheltuielilor si relaxarea tintelor fiscale la momentul rectificarii bugetare. Va fi dificil, dar critic, ca orice masuri sa fie adoptate astfel incat impactul asupra bugetului sa fie neutru", se arata intr-un raport pregatit de expertii FMI pentru Consiliul Director al institutiei.

Astfel, in baza acestui raport, Consiliul Director al FMI a aprobat, miercuri, prima si a doua evaluare a acordului preventiv incheiat anul trecut cu Romania, punand la dispozitia statului doua transe cumuland 436,3 milioane de euro (389,4 milioane DST). Suma totala disponibila Romaniei prin acordul de imprumut a urcat astfel la 654,4 milioane de euro (584,1 milioane DST).

Fondul avertizeaza in raport ca puternice grupuri puternice de interese ar putea incerca sa intarzie reformele structurale.

Mediafax citeaza acelasi document care mentioneaza ca "odata cu avansul reformelor structurale, grupuri puternice de interese ar putea exercita presiuni pentru a intarzia agenda de reforma. Este necesar un angajament activ continuu la cel mai inalt nivel al implementarii programului pentru a rezista acestor presiuni".

Raportul FMI a fost finalizat la 11 martie in urma discutiilor cu autoritatile romane incheiate la inceputul lunii februarie si a fost pus la dispozitia Consiliului Director al FMI pentru sedinta din 26 martie.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul ar putea rata obiectivele fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Bulgaria e inaintea Romaniei: RAPORT FMI
Mai multe articole despre Raport FMI
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016