Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sistemul fiscal sustine in continuare investitiile straine directe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 31 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: investitii straine, flexibilizare sistem fiscal, modificari sistem fiscal, mediul de afaceri

Guvernul sustine in continuare investitiile straine directe prin mai multe modificari care flexibilizeaza sistemul fiscal si vin in sprijinul dezvoltarii afacerilor din Romania. Astfel, masurile luate in ultima perioada in ceea ce priveste sistemul fiscal ar putea aduce beneficii semnificative pe termen lung.

In acest sens, premierul Emil Boc a declarat: "Guvernul va continua si in perioada urmatoare sustinerea masurilor prin care investitiile straine directe sa fie incurajate. Este vorba de mentinerea cotei unice de impozitare de 16%, mentinerea neimpozitarii profitului reinvestit, mentinerea posibilitatii acordarii ajutorului de stat pentru investitii care aduc locuri de munca si bani in Romania".

In afara de aceste precizari, premierul a amintit de importanta pe care o au aceste modificari in ceea ce priveste mediul de afaceri din tara noastra: "De asemenea, in perioada urmatoare, Guvernul va aduce modificari la Codul Fiscal, pentru a sprijini in continuare mediul de afaceri, prin reducerea taxelor si tarifelor parafiscale care creeaza birocratie suplimentara".

Aceste declaratii au fost facute cu ocazia investitiilor facute de Grupul Pirelli in Romania, investitori straini care se vor bucura si pe viitor de sprijin din partea statului, asa cum a declarat premierul: "Apreciem faptul ca ati adus aici, la Slatina, o investitie de nivel mondial, la standarde recunoscute si apreciate peste tot in lume. Pot sa va asigur de aceeasi sustinere pentru derularea investitiei in Romania".

Grupul Pirelli a intrat pe piata din Romania in anul 2005 si a investit pana in anul 2010 aproximativ 300 de milioane de euro in centrul industrial de la Slatina, alcatuit din fabrica de anvelope pentru autoturisme si o fabrica de cord metalic. Se estimeaza ca investitiile facute de acestia in Romania vor ajunge la 450 de milioane de euro pana in 2014.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Sistemul fiscal sustine in continuare investitiile straine directe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016