Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Economiei va fi reformat. Sunt reduse functiile de conducere si cele de executie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: reforma, reducere posturi, ministerul economiei reformat

Claudiu Nasui anunta pe pagina oficiala de Facebook ca Ministerul Economiei va fi reformat. Vor fi reduse 39% din functiile de conducere si 30% din cele de executie. Acesta este unul dintre cele mai importante eforturi de taieri de posturi din randul institutiilor statului din ultimii zeci de ani.

„Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despartiri si comasari de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri in negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns sa aiba foarte multe structuri si, mai ales, foarte multi sefi.

Statul roman e masiv supra-dimensionat. Mai grav, in ultimii ani numarul de bugetari si de institutii noi in Romania a tot crescut. De ce? Pentru ca fiecare politician a vrut sa-si creasca puterea, posturile si bugetul la dispozitie pe spatele contribuabilului”, a spus ministrul in functie.


Ministrul a explicat ca exista mii de structuri, institutii si agentii inutile. Insa noi avem nevoie doar de un stat mic si concentrat pe ceea ce trebuie sa faca.
 

„De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns sa avem mii de structuri, institutii si agentii inutile. Le cunoastem bine pe cateva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agentii fara numar si pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri infiintate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic si pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii nostri.

A venit vremea sa reformam acest stat. Nu este nevoie de atatia sefi si directori in Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic si concentrat pe ce trebuie sa faca. Unul care sa genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili si birocratie mai putina. Prin aceasta reorganizare reducem functiile redundante si departamentele care nu si-au aratat niciodata utilitatea.

Romania va fi puternica in momentul in care politicienii realizeaza ca banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie sa-i risipim. Mai ales cand statul ne ia jumatate din salariu, iar asta fara sa punem la socoteala TVA si accize. Daca vrem sa reducem povara fiscala, mai ales pe munca, trebuie sa reformam statul si sa ii reducem cheltuielile,” a adaugat Nasui.

Conform organigramei publicate de Ministerul Economiei, exista 839 de posturi viabile, dintre care 123 in reteaua economica externa.



Sursa: Facebook
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Economiei va fi reformat. Sunt reduse functiile de conducere si cele de executie":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016