Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai
la 27 Mai. 2022

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova reaminteste contribuabililor ca potrivit prevederilor O.U.G. nr. 41/2022, incepand cu data de 1 iulie 2022, utilizatorii sunt obligati sa declare in Sistemul RO e-Transport, datele referitoare la transporturile de bunuri cu risc fiscal ridicat.
Au obligatia declararii in Sistemul RO e-Transport a transportului de bunuri cu risc fiscal ridicat, urmatoarele categorii de utilizatori:
a) destinatarul inscris in declaratia vamala de import, respectiv expeditorului inscris in declaratia vamala de export, in cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul operatiunilor de import sau export, dupa caz;
b) beneficiarul din Romania, in cazul achizitiilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat;
c) furnizorul din Romania, in cazul tranzactiilor interne sau al livrarilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat, dupa caz;
d) depozitarul, in cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul tranzactiilor intracomunitare aflate in tranzit.
Prin intermediul Sistemului RO e-Transport se notifica informatii catre partile implicate in transportul pe teritoriul national al bunurilor cu risc fiscal ridicat.
Conducatorul vehiculului de transport este obligat sa prezinte, la solicitarea organelor competente din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau al Autoritatii Vamale Romane, documentele care insotesc transportul de bunuri cu risc fiscal ridicat.

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023 varianta tiparita

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2023

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Potrivit Ordinul presedintelui ANAF nr. 802 din 29 aprilie 2022 privind stabilirea bunurilor cu risc fiscal ridicat transportate rutier care fac obiectul monitorizarii prin Sistemul RO e-Transport, bunurile cu risc fiscal ridicat transportate rutier care fac obiectul monitorizarii prin Sistemul RO e-Transport sunt:
1. Legume, plante, radacini si tuberculi, alimentare.
2. Fructe comestibile; coji de citrice sau de pepeni.
3. Bauturi, lichide alcoolice si otet.
4. Sare; sulf; pamanturi si pietre; ipsos, var si ciment.
5. Imbracaminte si accesorii de imbracaminte, tricotate sau crosetate.
6. Imbracaminte si accesorii de imbracaminte, altele decat cele tricotate sau crosetate.
7. Incaltaminte, ghetre si articole similare; parti ale acestor articole.
8. Fonta, fier si otel.

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Categorii de utilizatori care au OBLIGATIA declararii in E-Transport de la 1 iulie 2022":
Rating:
Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi
Rating:
Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
RO e-Transport: Exista obligativitatea declararii transporturilor intre subunitati in sistem si generarea codului UIT?Utilizarea sistemelor e-factura si e-transport pentru serviciile de lohnModificari aduse Sistemului national RO e-Transport de OUG 132/2022. Tabel comparativ ANAFE-Transport: Contraventiile si sanctiunile intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2023Cod UIT. Cine trebuie sa aiba cod UIT (RO e-Transport), cum se obtine si studii de caz utileUltimele articole
Sistemul RO e-Transport: Daca se depaseste greutatea de 500kg este OBLIGATORIE solicitarea codului UIT?Transport bunuri cu risc fiscal ridicat. Obligatii privind codul UITRo e-Transport: Este interzisa modificarea datelor inregistrate dupa punerea efectiva in miscare a vehiculului
Mai multe articole despre oug 41/2022
Articole similare
OUG 132/2022 pentru modificarea E-TRANSPORT: Noi persoane obligate sa foloseasca sistemul, valabilitate cod UIT si procedura in caz de nefunctionalitateRO E-TRANSPORT: Exista obligativitatea declararii transporturilor intre subunitati in sistem si generarea codului UIT?E-TRANSPORT: Contraventiile si sanctiunile intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2023E-TRANSPORT: Sistemul se utilizeaza daca autovehiculele au minim 3,5 tone sau daca produsele transportate depasesc suma de 10.000 lei?Avalansa de amenzi pentru incalcarea regimului E-factura intra in vigoare din august 2022! Cum sa te feresti - ghid practic, 100% eficientUltimele articole
Cod UIT. Cine trebuie sa aiba cod UIT (RO E-TRANSPORT), cum se obtine si studii de caz utileInspectorii ANAF au acordat in luna iulie 2023 amenzi de peste 3 milioane de lei in cadrul unor actiuni antifraudaControale antifrauda cu implicatii de 2,6 miliarde de lei in luna iunie 2023PFA in 2023: Aspecte pe care trebuie sa urmareasca PFA-urile care vand produse ONLINESistemul RO E-TRANSPORT: Daca se depaseste greutatea de 500kg este OBLIGATORIE solicitarea codului UIT?
Mai multe articole despre e-transport

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"