Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au discutat la Bratislava, in cadrul ECOFIN, despre instrumente suplimentare pentru a reduce incertitudinea fiscala astfel incat investitiile interne si cele straine directe sa nu fie afectate.
Astfel, pentru cresterea certitudinii, UE are in vedere continuarea armonizarii reglementarilor transfrontaliere privind impozitarea, reguli de impozitare si acorduri de pret in avans obligatorii, pregatirea functionarilor din administratiile fiscale pentru a putea face fata noilor provocari globale, precum si programe de conformare si cooperare.
"Consider ca, pentru a avea o abordare eficienta pentru combaterea evaziunii fiscale, este nevoie de accelerarea schimbului de informatii atat la nivelul UE, cat si intern, intre institutiile implicate. De asemenea, predictibilitatea fiscala este esentiala in stimularea investitiilor si, implicit, a economiei", a declarat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.
Pe agenda ECOFIN s-au aflat si teme legate de viitorul politicii economice in cadrul Uniunii Europene. A fost discutat planul de investitii pentru Europa, mai exact aspecte legate de evaluarea implementarii primilor doi piloni si urmatorii pasi.
Deja, la nivelul Romaniei, exista un prim contract in valoare de 15 milioane de euro incheiat intre BEI si Agricover IFN pentru sprijinirea IMM-urilor din sectorul agricol. In plus, Romania este inclusa in doua operatiuni regionale FEI cu institutii financiar-bancare.
In marja ECOFIN, Ministrul Anca Dragu s-a intalnit cu Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble la Bratislava.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
SAF-T Ghid de raportare corecta
Manual de politici contabile - Stick USB
Pe masa discutiei s-au aflat teme legate de cresterea economica impresionanta inregistrata de Romania in al doilea trimestru, de avansul exporturilor catre Germania (crestere cu peste 10% in primele cinci luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2015), dar si despre noi oportunitati de investitii ale investitorilor germani in tara noastra. Ministrul Anca Dragu a apreciat numarul important al investiţiilor germane in Romania, dar si colaborarea cu Banca de Dezvoltare a Germaniei KFW.
De asemenea, ministrul Anca Dragu s-a intalnit cu Ministrul finlandez din Finante, Petteri Orpo pentru a stabili prime contacte vizand presedintia Consiliului UE pe care Romania o va detine in 2019.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la BruxellesArticole similare
Raportul economic UE indica relansarea cresterii economice autohtoneNoutati legislatie Fiscala 18-22 august 2008 - Monitorul OficialStudiu de caz: Regimul TVA in cazul amenajarii unui sediu in proprietatea administratoruluiImplicatiile impozitului pe profit si al TVA-ului in cazul unei...Atentie! Noi reglementari privind operatiunile scutite de TVAUltimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Articole similare
Persoanele fizice trebuie sa declare veniturile obtinute din chirii in Declaratia Unica pana pe 25 maiRomania a devenit membru in Forumul Global pentru Transparenta si Schimb de Informatii FiscalePrecizari din partea Guvernului privind noul sistem de impozitareNoile proiecte ANAF si relatia cu mediul de afaceri. Interviu cu seful ANAFAlimente mai ieftine | Primele reduceri la TVA in 2013Ultimele articole
Proiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceFacilitati fiscale, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?Noutati privind COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE aduse de Legea 126/2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Articole similare
Modificari esentiale de la 1 mai 2016 in noul Cod Vamal. Important pentru toate firmeleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"