Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Hossu: FMI a spus ca exista posibilitatea majorarii salariului minim

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Oct. 2010
Tags: impozitul minim, fmi, finante

Reprezentantii Fondului Monetar International in Romania le-au spus sindicalistilor ca exista posibilitatea majorarii salariului minim, insa acest lucru trebuie facut astfel incat sa nu creasca rata ...



Reprezentantii Fondului Monetar International in Romania le-au spus sindicalistilor ca exista posibilitatea majorarii salariului minim, insa acest lucru trebuie facut astfel incat sa nu creasca rata somajului, a declarat presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Hossu a spus, la finalul intalniri cu delegatia FMI, ca sindicatele si-au exprimat punctul de vedere cu privire la salariul minim, care ar trebui sa fie de 750 de lei , iar reprezentantii Fondului au declarat ca vor face calcule legate de implicatiile economice, ingrijorarea lor fiind sa nu existe un efect negativ privind pierderea unor locuri de munca.

"Le-am aratat ca politicile de inghetare a salariului minim nu au creat niciun loc de munca, iar cand salariul minim a crescut peste 40 la suta, adica in 2002, nu a existat nicio pierdere de locuri de munca si aceasta masura nu a avut niciun efect inflationist", a mai spus Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a adaugat ca sindicalistii le-au sugerat reprezentantilor FMI ca in cazul Legii salarizarii sa se gaseasca o solutie care sa elimine posibilele conflicte sociale si un lung proces in justitie care ar bloca aplicarea acesteia.

Reprezentantii FMI au spus ca vor analiza aceasta problema, sindicatele urmand sa le trimita calculele proprii privind pastrarea ca baza a salariilor din decembrie 2009 si inghetarea lor, dupa revenire, in sectorul bugetar in tot anul 2011, a mai spus Hossu.

Pe de alta parte, sindicatele au mai discutat cu FMI problematica pietei muncii si dezvoltarea de noi locuri de munca, aceasta fiind o prioritate pe care Guvernul ar trebui sa o aiba.

"FMI ne-a mai transmis odata invitatia de a participa pe 2 noiembrie la un seminar pentru gasirea modalitatilor practice de identificare pentru combaterea evaziunii fiscale pe piata muncii si a unor politici concrete de creare a noi locuri de munca", a precizat Hossu.

El a mai aratat ca un alt subiect abordat de cele doua parti se refera la absorbtia fondurilor structurale, sindicatele urmand sa inainteze FMI un material care sa sugereze cateva modalitati de sustinere a absorbtiei.
"Am subliniat solicitarea expresa de a reanaliza rapid, pe partea Uniunii Europene, deblocarea raportului de gradul III a auditorilor din Romania", a spus Hossu.

Cu privire la coeficientul 1 din Legea salarizarii, a carui valoare sindicatele o vor de cel putin 705 lei, reprezentantii FMI urmeaza sa faca o reevaluare a calculelor in baza studiului facut de Ministerul Finantelor, pentru a vedea daca exista posibilitatea de revenire sau nu.

Hossu a mai declarat ca s-a discutat despre un nou potential acord cu FMI, acestia considerand ca masurile aplicate in 2009 si 2010 au fost de stabilizare a sistemului economic in Romania, mai ales pe sectorul bugetar.

Potrivit lui Hossu un alt acord va avea ca prioritate dezvoltarea economica.

In ce priveste Codul muncii, reprezentantii FMI au spus ca nu au facut nicio cerere cu privire la modificarea acestuia, dar ca trebuie sa nu existe o impiedicare in dezvoltarea normala a pietei muncii. Astfel reprezentantii FMI vor cere Guvernului sa le explice ce vor sa schimbe in Codul muncii si sa le trimita documente oficiale in acest sens, a mai spus Hossu.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni, ca "ar putea fi loc" pentru o crestere a salariului minim, dar aceasta decizie trebuie analizata cu atentie, pentru ca o majorare prea mare ar avea efecte negative.

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Hossu: FMI a spus ca exista posibilitatea majorarii salariului minim":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016