Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Un nou comunicat transmis de autoritatile fiscale aduce informatii utile pentru contribuabilii persoane juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine, in ce priveste modificarile intervenite prin publicarea Ordinul Presedintelui ANAF nr. 6. (MO nr. 854/27.10.2016).
* persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente/sediu permanent desemnat din Romania apartinand persoanelor juridice straine au obligatia sa inregistreze contractele/documentele incheiate cu:
- persoane juridice straine
- si persoane fizice nerezidente, care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura:
- lucrarilor de constructii,
- de montaj,
- activitati de supraveghere,
- activitati de consultanta,
- de asistenta tehnica si
- a oricaror altor servicii prestate in Romania, care genereaza venituri impozabile.
* prin documente care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei se inteleg: situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piata sau orice alte documente corespunzatoare.
* nu fac obiectul inregistrarii, contractele/documentele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei.

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

SAF-T Ghid de raportare corecta
* inregistrarea contractelor/documentelor se realizeaza numai prin depunerea formularului D-017 - "Declaratie de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, initiale/aditionale (conexe), incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente” (prezentata in anexa).
Sursa: Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj Napoca
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025Din 1 ianuarie 2023 contractul de inchiriere se declara la ANAF in termen de 30 de zile de la incheierea luiContractele de inchiriere din 2023 vor fi inregistrate obligatoriu la ANAF in cel mult 30 de zileINREGISTRARE CONTRACTE de inchiriere 2023. Ce trebuie sa stie persoanele care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilorINREGISTRARE CONTRACTE incheiate cu nerezidenti persoane fizice si juridice in 2014Articole similare
Pana pe 7 iulie trebuie depusa declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleVineri, 5 august 2022, termenul limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscalePerioada fiscala la TVA in 2023 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriOperatorii economici care au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 1.000.000 euro vor intocmi raportarile contabile la 30 iunie 2021Perioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriUltimele articole
Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Calendar ANAF: Declaratii scadente in 7 octombrie 2024Vineri, 6 septembrie 2024, termen limita pentru declaratia privind schimbarea perioadei fiscaleCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente la 7 august 2024
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"