Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va aducem la cunostinta ca ANAF a publicat pe pagina proprie Ordinul nr. 3851/2013 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 877/2013 privind aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente, precum si a modelului si continutului formularului 013 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente".
In temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al art. 72 alin. (71), art. 77, art. 78 si art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
Art. I.
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 877/2013 privind aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente, precum si a modelului si continutului formularului 013 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 439 din 18 iulie 2013, se modifica dupa cum urmeaza:
1. 1 Anexa nr. 2, formularul 013 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente", cod M.F.P. 14.13.01.10.11/n.s.p., se modifica si se inlocuieste anexa nr. 1.
2. 1 Anexa nr. 3 "Instructiuni de completare a formularului 013 «Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente»", cod M.F.P. 14.13.01.10.11/n.s.p., se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 2.
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Cartea Verde a Contabilitatii
Art. II.
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. III.
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. IV.
Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile lor subordonate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Gelu-Stefan Diaconu
Depunerea Formularului 013
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente, denumita in continuare declaratie/declaratie de mentiuni, se completeaza si se depune de catre contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei prin unul sau mai multe sedii permanente.
Declaratia se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia declararii primului sediu permanent pe teritoriul Romaniei, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.
Declaratia se depune, direct sau prin imputernicit, la registratura organului fiscal competent ori la posta, prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.
Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sediul permanent desemnat.
Declaratia se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute de formular. Un exemplar al declaratiei se depune la organul fiscal competent si un exemplar se pastreaza de contribuabil.
Atentie! In situatia in care contribuabilul nerezident desfasoara activitati in Romania si prin sedii fixe potrivit titlului VI din Codul fiscal, iar sediul fix desemnat sa indeplineasca obligatiile contribuabilului nerezident, prevazute de titlul VI din Codul fiscal, constituie si sediu permanent in sensul art. 8 din Codul fiscal, atunci sediul fix este si sediul permanent desemnat pentru indeplinirea obligatiilor prevazute de titlul II din Codul fiscal.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru luna IULIE 2023Joi, 7 septembrie 2023, termen limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleVineri, 5 iulie 2024, termen limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleMarti, 7 martie 2023, termen limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru contribuabili in luna AUGUST 2023Ultimele articole
Perioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriCalendar ANAF: Declaratii scadente in 7 octombrie 2024Vineri, 6 septembrie 2024, termen limita pentru declaratia privind schimbarea perioadei fiscaleCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente la 7 august 2024Marti, 9 ianuarie 2024, termen limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleArticole similare
Afla toate modificarile aduse de Ordonanta 29 din 2011 (Partea IV.2)Codul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul II - Calculul profitului impozabilCalendar ANAF. Declaratii fiscale cu scadenta in 25 septembrie 2024Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidentiPana cand poate fi depusa Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale in luna septembrie 2022Ultimele articole
Perioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiNOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Calendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiArticole similare
Atentie! Se apropie data limita pentru Declaratia 092Calendar obligatii fiscale pentru luna august 2012Calendar declaratii ianuarie 2014: Aici gasiti lista completa a declaratiilor care se depun la Fisc luna aceasta!Microintreprinderi care depasesc plafonul de 500.000 euro. De cand devin platitoare de impozit pe profitScoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVAUltimele articole
Perioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriTVA la incasare in 2025. Cum se face INTRAREA sau IESIREA din sistemDin 2025 se aplica o noua procedura pentru modificarea din oficiu a vectorului fiscal, cu privire la TVAProcedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, schimbata prin Ordinul 7032/2024Declaratia 070. Termen depunere si instructiuni de completareArticole similare
Declaratia 070. Termen depunere si instructiuni de completarePFA: Ce declaratii fiscale se depun si ce registre sunt obligatorii?Reminder ANAF! 10 martie - termenul limita pentru depunerea mai multor Declaratii fiscaleDocumentar fiscal: Ghid ANAF privind impozitul pe veniturile din profesii libereProiect MFP. Partea 1. Formularul 010Ultimele articole
Ce este o persoana fizica independenta (PFI), cum poate functiona si ce impozite platestePersoana impozabila a carei cifra de afaceri anuala este inferioara plafonului de 300.000 lei poate aplica scutirea de TVAPlatitor de TVA: Ce inseamna, cand si cum devii. Avantaje si dezavantajeInregistrari contabile si obligatii declarative in cazul contractelor de superficieFormularul 010 trebuie depus de firme la ANAF ori de cate ori se modifica datele declarate anteriorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"