Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inregistrarea fiscala pentru activitati independente: detalii privind completarea declaratiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: inregistrare fiscala, declatatie inregistrare fiscala, cod inregistrare, activitati independente

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane sau straine care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, in conformitate cu prevederile legale.



Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, iar declaratia de ment iuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. Declaratia se depune direct sau prin imputernicit/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.
 
Organul fiscal competent este pentru contribuabilii care se inregistreaza direct sau prin imputernicit, organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are d omiciliul fiscal contribuabilul.

- pentru contribuabilii care se inregistreaza prin reprezentant fiscal, organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile care are calitatea de reprezentant fiscal.

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu -se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute. Un exemplar se pastreaza de contribuabil, iar celalalt exemplar se depune la organul fiscal competent.

070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (O.M.F.P. nr. 262/2007)

Detalii privind completarea declaratiei

Date de identificare a contribuabilului

Randul 1. Cod numeric personal/ Se completeaza de catre contribuabilii care au inscris codul numeric personal in actul de identitate. in cazul in care declaratia este completata de catre imputernicit/reprezentant fiscal, se va inscrie codul numeric personal al contribuabilului pe care il reprezinta.

Randul 2. Numar de identificare fiscala/Se completeaza de catre contribuabilii care detin numar de identificare fiscala. in cazul in care declaratia de mentiuni este completata de catre  imputernicit/reprezentant fiscal, se va inscrie numarul de identificare al contribuabilului
pe care il reprezinta.

Randul 3. Cod unic de inregistrare/Se completeaza de catre contribuabilii care desfasoara activitati economice in mod independent si se inregistreaza la oficiul registrului comertului.

Randul 4. Cod de inregistrare fiscala/Nu se completeaza la inregistrarea initiala. In cazul in care declaratia de mentiuni este completata de catre imputernicit, se va inscrie codul de inregistrare fiscala al contribuabilului pe care il reprezinta.

Randul 5. Nume, initiala tatalui, prenume/ Se inscriu datele de identificare ale persoanei fizice, dupa caz.

Randul 6. Denumire/Se completeaza cu denumirea contribuabilului care solicita inregistrarea fiscala sau care a fost inregistrat fiscal, in cazul in care s-a bifat casuta 2 de la lit.A.

Randul 7. Date privind domiciliul persoanei fizice/Se inscrie adresa de domiciliu a contribuabilului.

Randul 8. Date privind sediul activitatii sau locul de desfasurare efectiva a activitatii principale/Se completeaza, dupa caz, cu adresa sediului sau a locului de desfasurare efectiva a activitatii principale.

Randul 9 se marcheaza cu "X", in functie de situatia contribuabilului care se inregistreaza.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inregistrarea fiscala pentru activitati independente: detalii privind completarea declaratiei":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016