keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

1,25 miliarde de euro atrase de Romania la minime istorice de cost, printr-o emisiune de euroobligatiuni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 19 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: investitii, tranzactii, investitori, managerii de fonduri

Romania a atras 1,25 miliarde de euro de pe pietele externe de capital, din care 750 de milioane de euro cu maturitate de 10 ani si 500 de milioane de euro cu maturitate de 20 de ani. Suma a fost obtinuta prin redeschiderea celor doua transe de obligatiuni in euro emise in octombrie 2015, la randamente in scadere: de la 2,845% la 2,55% pentru transa de 10 ani si de la 3,93% la 3,90% pentru transa de 20 ani. Astfel, au fost atinse noi minime istorice pentru cele doua maturitati. Emisiunea a fost suprasubscrisa de aproape doua ori.


    "Tranzactia de astazi reconfirma perceptia foarte buna si increderea investitorilor in economia romaneasca intr-un context volatil de piata, caracterizat de multe incertitudini. Pe fondul unei cereri semnificative, randamentele aferente titlurilor de stat sunt in scadere atat pentru titlurile de stat emise pe piata interna, cat si pentru cele emise pe pietele externe. Aceste evolutii conduc la reducerea costurilor aferente datoriei guvernamentale odata cu extinderea maturitatii portofoliului de datorie", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

    Oferta totala a cumulat 2,3 miliarde euro provenind din 220 de ordine. Baza investitionala a tranzactiei a fost diversificata atat din punct de vedere geografic, cat si a tipurilor de investitori pentru ambele transe.

    Astfel, pentru transa cu scadenta in 2025 distributia geografica a fost urmatoarea: Romania (23%), Marea Britanie (19%), SUA (14%), Polonia si alte tari din Centrul si Estul Europei (14%), Benelux (9%), Germania si Austria (8%), Italia (5%), Asia si Orientul Mijlociu (3%), Scandinavia (3%), alte tari (2%). In privinta tipurilor de investitori, managerii de fonduri au predominat (60%), fiind urmati de banci si banci private (22%), fonduri de pensii si societati de asigurare (11%), banci centrale (5%) si altii (2%).

    In transa scadenta in 2035, distributia geografica a fost putin diferita, cererea investitorilor din Germania si Austria fiind cea mai mare (22%), urmata de cea a investitorilor din Marea Britanie (18%), SUA (18%), Romania (17%), Benelux (7%), Franta (5%), alte tari din Europa (10%), Scandinavia (2%), Asia si alte tari (1%). si pentru aceasta transa cererea a venit predominant din partea managerilor de fonduri (56%), urmati de fondurile de pensii si asiguratori (23%), banci si banci private (15%), banci centrale (2%) si altii (4%).

    In urma acestor redeschideri, lichiditatea ambelor transe a crescut considerabil, situandu-se la 2 miliarde de euro in cazul emisiunii de euroobligatiuni scadente in anul 2025 si la 1,25 miliarde de lei in cazul emisiunii de euroobligatiuni scadente in anul 2035.

    Aceste redeschideri fac parte din planul de finantare externa aferent anului 2016, incadrandu-se in obiectivele strategiei de administrare a datoriei publice, prin extinderea maturitatii medii a portofoliului de datorie guvernamentala in vederea reducerii riscului de refinantare.

    Emisiunea a fost administrata de catre Citigroup Inc, HSBC Bank PLC, Raiffeisen Bank International AG si UniCredit SpA.

Sursa: MFP
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016