Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cererile de reexaminare ale presedintelui Traian Basescu privind modificarile la Codul Fiscal, care reglementeaza neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei, cota de TVA redusa pentru alimentele de ...
Cererile de reexaminare ale presedintelui Traian Basescu privind modificarile la Codul Fiscal, care reglementeaza neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei, cota de TVA redusa pentru alimentele de baza si cea privind includerea in salariul de baza a stimulentelor pentru personalul Ministerelor Finantelor respectiv cel al Muncii, au fost respinse de comisia senatoriala pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.
Secretarul comisiei, liberalul Vasile Mustatea a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca toate cele trei cereri de reexaminare au fost respinse, la paritate de voturi.
"Am considerat - ma refer la noi, reprezentantii Opozitiei - ca, cel putin in cazul celei de a treia cereri de reexaminare, aceasta este neintemeiata deoarece atat ministrul Finantelor, cat si premierul au acceptat includerea acestor stimulente in salariul de baza in cadrul negocierilor cu reprezentantii salariatilor", a precizat Mustatea.
Presedintele Traian Basescu a solicitat reexaminare legii initiate de deputatul PDL Mircea Giurgiu, prin care se majoreaza plafonul neimpozabil asupra veniturilor din pensii de la 1.000 de lei, cat este in prezent, la 2.000 de lei, argumentand ca aceasta modificare nu este oportuna, ducand la scaderi si dezechilibre bugetare si majorarea deficitului.
Aceleasi motive au fost invocate si in cererea de reexaminare a Legii initiate de mai multi senatori si deputati PSD, care prevede aplicarea unei cote reduse, de 5% de TVA pentru produsele alimentare de baza. In documentul transmis de presedinte se mai invoca si faptul ca, in contextul cresterii cotei de TVA la 24% "o noua modificare a cotei de TVA va duce la lipsa de predictibilitate fiscala, cresterea costurilor administrarii sistemelor operatorilor economici, ceea ce va duce, in mod direct, la scaderea increderii investitorilor si a ratingului de tara". Operare SAGA Exemple practice si recomandari Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Cele trei Rapoarte urmeaza sa fie dezbatute in plenul Senatului, care este prima camera sesizata cu cererile de reexaminare.
Sursa Agerpres
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Norme actuale privind ajustarea TVA. Impactul asupra profitului impozabilMarfuri in curs de aprovizionare. Cum inregistram bunurile si cum calculam taxarea inversa?Formulare pentru persoane inregistrate sau neinregistrate in scopuri TVAClasificarea erorilorFactura amenda auto. Regim TVAUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportE-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAArticole similare
Documentar fiscal: Obligatii aferente veniturilor din activitati agricole cu regim de retinere la sursaUsor cu TVA-ul pe scari!Romania a inregistrat la final de an cea mai mare crestere a comertului cu amanuntul din UENoua lege a sanatatii vrea sa vina cu noi taxe pentru fast-food si bereCotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaUltimele articole
Legea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025TVA deductibil. Ce este si conditii de aplicareFinantele propun cresterea subventiei la acciza pentru combustibil de la 13 la 20 de baniActiune fulger in Centrul Vechi al Capitalei: Munca la negru in sali de jocuri de noroc si restauranteSubventii la accizele pentru combustibil acordate de Finante transportatorilor si distribuitorilor din RomaniaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"