Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

440 de propuneri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: proiecte, posdru, dezvoltarea economiei sociale, piata muncii, dizabilitati

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a primit 436 cereri de finantare, cu o valoare totala a asistentei financiare nerambursabile solicitate de peste 2,3 miliarde de lei, in cadrul cererii de proiecte nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale".Propunerile de proiecte au putut fi depuse in perioada 28 iulie - 11 august 2014. Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de peste 877,6 milioane de lei (echivalentul in lei a 200 milioane euro).


"Prin acest apel de proiecte pentru prima data contribuim efectiv la dezvoltarea comunitatilor locale, prin crearea de locuri de munca, in special pentru persoanele apartinand grupurilor vulnerabile in activitati care pot fi implicate in activitati economice facilitand accesul acestora la resursele si serviciile comunitatii. Este dovada ca Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane incepe sa imbunatateasca viata tuturor romanilor", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In acelasi timp, odata cu lansarea acestui apel, Ministerul Fondurilor Europene si-a propus fluidizarea si eficientizarea procesului de evaluare, prin inceperea evaluarii cererilor de finantare in timpul derularii apelului. Primele 32 cereri de finantare au fost trimise in evaluare in data de 08 august 2014. Evaluarea tuturor propunerilor de proiecte depuse in cadrul acestui apel va fi finalizata pana la sfarsitul lunii septembrie 2014.

Totodata, procesul de contractare va incepe inaintea finalizarii procesului de evaluare, in a doua jumatate a lunii august, pentru cererile de finantare care obtin un punctaj de peste 80 de puncte (cu conditia indeplinirii punctajelor minime la fiecare criteriu de evaluare).

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte se incurajeaza infiintarea de noi grupuri si parteneriate functionale in economie intre cooperative, asociatii de intrajutorare, fundatii si asociatii, intreprinderi, agentii care vor infiinta structuri ale economiei sociale ce vor oferi noi servicii si noi oportunitati persoanelor cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii in special din zonele rurale, vor facilita accesul la noi servicii sociale, de sanatate, educatie si vor contribui la valorificarea fortei de munca in special din zonele rurale prin cresterea oportunitatilor de ocupare pentru persoanele de etnie roma, pentru persoanele cu dizabilitati sau pentru alte grupuri vulnerabile expuse riscului de excluziune sociala.

Categoriile de beneficiari (solicitanti si parteneri) eligibili in cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt:

    ONG-uri;

    Cooperative;

    Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice;

    Furnizori de servicii sociale;

    Furnizori de servicii de ocupare acreditati, publici si privati;

    Intreprinderi implicate in economia sociala;

    Autoritati ale administratiei publice locale (unitati administrativ-teritoriale).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "440 de propuneri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016