Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce e necesara o monitorizare mai atenta a functionarilor platiti cu bani europeni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: posdru, fonduri europene, functionar, salariu, functionari, teodorovici, bonus, salarizare

In opinia ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, din 2015 e de dorit sa se implementeze un sistem de monitorizare a activitatii acelor functionari care beneficiaza la salariu de un bonus din fonduri europene.


Acesta a adaugat, scrie Agerpres, ca aceia care persista in a gresi si a nu avea rezultate, sa fie sanctionati prin neprimirea bonusului.

"Anul viitor vrem sa schimbam statutul functionarului public pentru persoanele care sunt pe bani europeni. Pentru ca nu poti sa tii astazi un astfel de om, din cele 2.200 de persoane din fonduri europene, din bani publici, si care sa vad ca la ora patru au plecat.

Daca stai in fata usii, te darama. Pe mine nu ma intereseaza la cat se termina ziua de lucru desi unii ma pot acuza acum ca sunt poate mai dur. Nu este nimeni obligat sa stea in sistem. Acesti oameni vor fi platiti, de la 1 ianuarie 2015, din acei bani pentru acel bonus la salarizare, doar pe baza de performanta", a afirmat Teodorovici, intr-o conferinta, citat de Agerpres.

Totodata, ministrul a explicat ca exista un sistem informativ care poate arata ce erori fac functionarii si de cate ori a gresit un angajat din sistemul public intr-o anumita perioada de timp, iar de anul viitor doreste sa impuna un procedeu de evaluare a muncii acestor functionari.

De asemenea, ministrul a declarat:

"Va dau un exemplu, la POSDRU este un program de care multa lume a fost nemultumita. Astazi sistemul nostru informativ arata foarte clar fiecare greseala care se face de catre functionar. De fiecare data cand e o greseala in sistem, o vedem. Se poate vedea lunar de cate ori o persoana anume a gresit. La inceput ii facem pregatire, ca nu poti imediat sa il penalizezi, dar daca lucrul acesta continua, in acea luna nu isi mai primeste acel bonus din bani europeni".

In plus, informeaza aceeasi sursa, acesta a explicat ca a discutat cu reprezentantii Comisiei Europene posibilitatea ca nu doar bonusurile, ci intregul salariu al acestor functionari sa fie suportat din surse europene, ceea ce ar presupune o degrevare a bugetului de stat cu 30 de milioane de euro anual.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce e necesara o monitorizare mai atenta a functionarilor platiti cu bani europeni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016