Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Salariu MAJORAT pentru angajatii din mai multe sectoare de activitate bugetara, anunta Ministerul Muncii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 28 Mai. 2024
Salariu MAJORAT pentru angajatii din mai multe sectoare de activitate bugetara, anunta Ministerul Muncii
Tags: salariu , majorare salariu 

Salariile personalului din mai multe sectoare de activitate bugetara vor fi majorate incepand din semestrul doi al acestui an, anunta Ministerul Muncii printr-un comunicat de presa.

Ordonanta de urgenta care prevede majorari salariale in mai multe sectoare de activitate bugetara a fost publicata in Monitorul Oficial.

 

Astfel, salariile de baza actuale se majoreaza cu 10% fata de nivelul salariului de baza aferent lunii decembrie 2023, in doua transe, incepand cu 1 iunie, respectiv 1 septembrie 2024, pentru personalul din domeniile cercetare, cultura, diplomatie, protectia mediului, administratie publica centrala si din institutiile publice finantate integral din venituri proprii.

 

De asemenea a fost creata posibilitatea ca prin acte administrative ale autoritatilor administratiei publice locale sa se poata acorda majorari salariale de pana la 10% pentru functionarii publici si personalul contractual al unitatilor administrativ-teritoriale cu pana la 20.000 de locuitori.

 

Totodata, actul normativ mai prevede ca angajatorii vor deconta dispozitive de corec?ie speciale pentru persoanele care folosesc in mod obi?nuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durata semnificativa a timpului normal de lucru, in unei baza rezultatului examinarii oftalmologice. 

 

Decontarea se realizeaza in limita sumei de 500 de lei/persoana. 



Sursa: Min. Muncii

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Salariu MAJORAT pentru angajatii din mai multe sectoare de activitate bugetara, anunta Ministerul Muncii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016