Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul de finante a publicat noile formulare pentru impozitarea din oficiu a romanilor care nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate.
Redam mai jos OpANAF 1110/2016 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.622/2015 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare utilizate in administrarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice – MO nr. 0257 din 06 Aprilie 2016.
In temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, de art. 107 si art. 342 alin. (1) si (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
Articolul I
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.622/2015 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare utilizate in administrarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 943 din 21 decembrie 2015, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1 alineatul (1), dupa litera g) se introduc doua noi litere , literele h) si i), cu urmatorul cuprins:
h)256 «Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice», cod 14.13.02.13/o, si «Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice»;
i)257 «Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice», cod 14.13.02.13/d.d.o.
2. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Articolul 2
(1) Formularele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a)-g) se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu 1 ianuarie 2016 si stabilirea platilor anticipate cu titlu de impozit pe venit
si contributii sociale.
(2) Formularele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. h) si i) se utilizeaza pentru impunerile din oficiu efectuate de organul fiscal central competent incepand cu anul 2016.
3. Anexa nr. 1 se completeaza cu formularele 256 „Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice“, „Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice“ si 257 „Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice“, prevazute in anexa la prezentul ordin.
4. La anexa nr. 3 „Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularelor“, dupa litera k) se introduc trei noi litere , literele l), m) si n), cu urmatorul cuprins:
l) Denumire: «Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice (formular 256)»
1. Codul: 14.13.02.13/o
2. Formatul: A4/t2
3. Caracteristicile de tiparire:
– pe ambele fete;
– se poate utiliza si echipament informatic pentru editare si completare.
4. Se difuzeaza gratuit.
5. Se utilizeaza la stabilirea din oficiu a impozitului pe venitul/castigul net anual impozabil realizat de persoanele fizice.
6. Se intocmeste in doua exemplare de catre organul fiscal central competent.
7. Circula:
– un exemplar, la organul fiscal central competent;
– un exemplar, la contribuabil.
8. Se arhiveaza la dosarul contribuabilului, impreuna cu referatul privind estimarea bazei de impunere si «Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice», dupa caz.
m) Denumire «Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice»
1. Formatul: A4/t1
2. Caracteristicile de tiparire:
– pe o singura fata;
– se poate utiliza si echipament informatic pentru editare si completare.
3. Se difuzeaza gratuit.
4. Se utilizeaza pentru evidentierea impozitului anual datorat stabilit din oficiu, repartizat pe termenele de scadenta prevazute de lege, pe veniturile din activitati impuse pe baza normelor de venit si/sau din cedarea folosintei bunurilor pentru care chiria din contractul incheiat intre parti este exprimata in lei, pentru care nu exista obligatia depunerii declaratiei anuale de venit.
5. Se intocmeste in doua exemplare de catre organul fiscal central competent.
6. Circula impreuna cu formularul 256 «Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice»:
– un exemplar, la organul fiscal central competent;
– un exemplar, la contribuabil.
7. Se arhiveaza la dosarul contribuabilului, impreuna cu referatul privind estimarea bazei de impunere si formularul 256 «Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice».
n) Denumire: «Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice (formular 257)»
1. Codul: 14.13.02.13/d.d.o
2. Formatul: A4/t1
3. Caracteristicile de tiparire:
– pe o singura fata;
– se poate utiliza si echipament informatic pentru editare si completare.
4. Se difuzeaza gratuit.
5. Se utilizeaza la anularea deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice, potrivit legii.
6. Se intocmeste in doua exemplare de catre organul fiscal central competent.
7. Circula:
– un exemplar, la organul fiscal central competent;
– un exemplar, la contribuabil.
8. Se arhiveaza la dosarul contribuabilului impreuna cu referatul privind estimarea bazei de impunere, formularul 256 «Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice» si «Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice», dupa caz.
Articolul II
Anexa face parte integranta din prezentul ordin.
Articolul III
Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare si Directia generala de tehnologia informatiei din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Articolul IV
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Eugen-Dragos Doros Bucuresti, 31 martie 2016
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Noile formulare pentru impozitarea din oficiu a celor care nu isi declara veniturile":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Conditii de intocmire a dosarului preturilor de transfer. Raporturi de afiliere intre persoane fizice si juridiceControl inopinat in domeniul HORECA. Ce documente sunt obligatorii la cererea inspectorilor?ANAF publicat cifra veniturilor bugetareANAF: Noutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 6-12 februarie 2016Noi modificari ale Codului fiscal prin HG nr. 50Ultimele articole
Taxe si impozite MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieReminder ANAF! Debitorii si persoanele juridice pot accesa restructurarea obligatiilor bugetare pe o perioada de 7 aniTOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriConditii de indeplinit pentru anularea obligatiilor de plata accesorii restante la 31 martie 2020 (Reminder ANAF)OPANAF 51/2021. Formularul 100 a fost modificat. Contribuabilii pot declara deducerile pentru casele de marcat
Mai multe articole despre anaf
Articole similare
OG 16 din 2013: O analiza comparativa privind IMPOZITUL PE VENITCodul fiscal 2011Case de marcat electronice- ANAF reaminteste care sunt facilitatile fiscale pentru contribuabili (Legea 153/2020)Procedura de administrare si monitorizare a marilor contribuabiliEvolutia incasarilor ANAF. Raport complet privind TVAUltimele articole
OPANAF 51/2021. Formularul 100 a fost modificat. Contribuabilii pot declara deducerile pentru casele de marcatLichidare II. Aspecte privind TVA si impozit pe venitTratament CONTABIL si FISCAL pentru acordarea voucherelor de vacanta, pensia facultativa si asigurarile voluntare de sanatateNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Beneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelor
Mai multe articole despre impozitul pe venit

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"