Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 112 - Declaratia unica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Mar. 2011
Tags: declaratia 112, declaratia unica 2011 declaratia unica declaratia unica 112, declaratii fiscale 2011 declaratii fiscale 2010 declaratii fiscale declaratii 2011

Guvernul a adoptat in luna decembrie 2010 Declaratia 112 referitoare la cotributiile la fondul de asigurari sociale, realizandu-se unificarea bazei legale privind reglementarea impozitarii ...


Guvernul a adoptat in luna decembrie 2010 Declaratia 112 referitoare la cotributiile la fondul de asigurari sociale, realizandu-se unificarea bazei legale privind reglementarea impozitarii veniturilor si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente.

Declaratia 112 se depune, lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza obligatia fiscala si se utilizeaza pentru declararea contributiilor sociale si a impozitului pentru veniturile realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2011, cu termen de declarare 25 februarie 2011.


Declaratia 112 - Anexa 1 angajator

Declaratia 112 - Anexa 1.1 angajator

Declaratia 112 - Anexa 1.2 asigurat

Declaratia 112 se depune de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator, la organul fiscal in a carui evidenta contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii sau la oficiile acreditate de Ministerul Finantelor Publice, prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania.

Sunt obligate sa depuna Declaratia 112 urmatoarele categorii de persoane:

1. Persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de: platitori de venituri din activitati dependente, venituri de natura salariala si asimilate salariilor atat pe perioada in care persoanele fizice, rezidente sau nerezidente, isi desfasoara activitatea, cat si pe perioada in care beneficiaza de concedii medicale si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
2. Platitorii de venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale si pentru care exista obligatia platii contributiei individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj
3. Institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si, dupa caz, suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.

Declaratia 112 inlocuieste declaratia 102 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale", care trebuie depusa pana la data de 25 ianuarie 2011.

HOTARAREA nr. 1397/2010 din 28 decembrie 2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a „Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.

Data intrarii in vigoare a declaratiei 112: 1 ianuarie 2011 – incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere pana la data de 25 februarie 2011.

Declaratia 112

Art. 1. — (1) Se aproba modelul si continutul „Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, precum si anexele nr. 1.1 „Anexa angajator” si nr. 1.2 „Anexa asigurat” la aceasta, prevazute in anexa nr. 1.

(2) Anexa nr. 1.1 „Anexa angajator” si anexa nr. 1.2 „Anexa asigurat” fac parte integranta din formularul prevazut la alin. (1).

(3) Se aproba nomenclatoarele prevazute in anexele nr. 2—6.

Art. 2. — Formularul prevazut la art. 1 se completeaza si se depune conform instructiunilor prevazute in anexa nr. 7.

Art. 3. — (1) Persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitati asimilate angajatorului, prevazute la art. 296^3 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la art. 1 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu respectarea conditiilor prevazute in anexa nr. 8, prin intermediul portalului e-Romania.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pana la data de 1 iulie 2011, formularul „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” se poate depune la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finantelor Publice, in format hartie, semnat si stampilat, conform legii, insotit de declaratia in format electronic, pe suport electronic.

Art. 4. — Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si pastrare a formularului prevazut la art. 3 alin. (2) sunt stabilite in anexa nr. 9.

Art. 5. — Anexele nr. 1—9 fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 6. — „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” se utilizeaza pentru declararea contributiilor sociale datorate, incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere pana la data de 25 februarie 2011 inclusiv.

Art. 7. — Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 112 - Declaratia unica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016