keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Necesitatea unor prioritati ambitioase pentru IMM-uri in timpul presedintiei romane a UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: imm-uri, antreprenoriat, piata muncii

Sustinerea antreprenoriatului si competitivitatii IMM-urilor - propunerea CNIPMMR pentru prioritatile presedintiei romane a UE:

In cadrul viitoarelor prioritati ale Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, CNIPMMR sustine necesitatea includerii ca tema a sustinerii antreprenoriatului si competitivitatii IMM-urilor: trecerea de la etapa "Ganditi mai intai la scara mica" ("Think Small First") la "Actionati mai intai la scara mica" ("Act small first"), ca politica matura, proactiva si perena, care sa fortifice Europa in fata provocarilor actuale.
 
in prezent, exista aproximativ 21 de milioane de intreprinderi mici si mijlocii (99 % dintre intreprinderile din UE), cu aproximativ 33 de milioane de angajati, la nivelul UE. IMM-urile reprezinta o sursa esentiala de spirit antreprenorial si de inovare, asigurand doua treimi dintre locurile de munca din sectorul privat si contribuind cu mai mult de jumatate din valoarea adaugata totala creata de intreprinderile din UE.
 
Efectele pozitive generate de sectorul IMM-urilor se concretizeaza in imbunatatirea mediului concurential (IMM-urile accentueaza caracterul de atomicitate a pietei, stimuleaza concurenta, slabeste in general pozitiile de monopol, au o receptivitate sporita la nevoile pietei, oferta lor fiind individualizata), generarea celui mai mare numar de noi locuri de munca (cu un cost de capital mai scazut, actionand ca un amortizor al fluctuatiilor de pe piata muncii si constituind cea mai importanta alternativa pentru combaterea somajului), crearea de oportunitati de dezvoltare si prosperitate pentru colectivitatile locale si regionale.
 
intr-un peisaj mondial in plina schimbare, caracterizat prin modificari structurale continue si o presiune concurentiala crescuta, rolul IMM-urilor a devenit din ce in ce mai important in calitate de creatori de oportunitati de angajare si de actori-cheie ai prosperitatii colectivitatilor locale si regionale. IMM-urile dinamice fortifica Europa in fata incertitudinii cauzate de globalizarea actuala.
 
La 10 ani de la adoptare, revizuirea "Small Business Act" pentru Europa este necesara, pentru trecerea la o noua etapa hotaratoare in recunoasterea politica a IMM-urilor la nivel European, respectiv trecerea de la "Ganditi mai intai la scara mica" ("Think Small First") la etapa "Actionati mai intai la scara mica" ("Act small first"), cu definirea noilor actiuni (pentru a raspunde provocarilor actuale), cu caracter juridic obligatoriu (pentru a garanta punerea in practica eficienta si concreta a principiilor, atat la nivel comunitar, cat si in statele membre si in regiuni), precum si asigurarea unei abordari mai ambitioase pentru sustinerea dezvoltarii IMM-urilor, inclusiv valorificarea bunelor practici internationale ("Small Business Administration" din SUA).
 
Revizuirea "Small Business Act" pentru Europa la 10 ani de la adoptarea sa constituie o ocazie exceptionala de a dezvolta potentialul IMM-urilor, de a trece la o adevarata politica matura, proactiva si perena, de sustinere a competitivitatii acestor intreprinderi pe termen lung, care sa asigure valorificarea capacitatii lor de a crea oportunitati de angajare, de a asigura prosperitatea colectivitatilor locale si regionale, de a fortifica Europa in fata provocarilor actuale.
 
Ca obiective specifice ale prioritatii, CNIPMMR propune urmatoarele:
 
Sustinerea antreprenoriatului si competitivitatii IMM-urilor;
Revizuirea iSmall Business Act" pentru Europa, trecerea de la etapa "Ganditi mai intai la scara mica" ("Think Small First") la "Actionati mai intai la scara mica" (iAct small first"), ca politica matura, proactiva si perena, care sa fortifice Europa in fata provocarilor actuale;
Instituirea titlului Capitala Europeana a Antreprenoriatului, pentru cate un oras din tarile Europei occidentale si unul din tarile central si est-europene, similar cu programul iCapitala Europeana a Culturii".
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016