Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

IMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 25 Oct. 2023
IMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euro
Tags: finantare, finantare imm-uri, sprijin de la stat

Fondul European de Investitii (FEI) a semnat, marti, acorduri cu cinci banci locale pentru a sprijini IMM-urile din Romania prin garantii directe cu o valoare totala de un miliard de euro, informeaza Agerpres.

Cele cinci banci semnatare, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, CEC Bank, Raiffeisen Bank si ProCredit Bank, sunt parteneri cu vechime ai FEI, in conditiile in care au implementat cu succes mai multe programe, precum Initiativa pentru IMM-uri, precizeaza Agerpres.


"Am lucrat din greu cu Guvernul Romaniei si Comisia Europeana pentru a ne asigura ca firmele din Romania pot obtine sprijinul de care au nevoie in aceste momente dificile. Cele cinci acorduri semnate astazi vor traduce aceste eforturi in acces real la finantare pe teren, ajutand IMM-urile sa isi urmeze planurile de crestere", a declarat directorul general adjunct al FEI, Roger Havenith.

Aceasta initiativa va consolida coeziunea regionala in Romania, va promova cresterea si expansiunea afacerilor, va sprijini energiile regenerabile si eficienta energetica, precum si transportul curat si de asemenea va impulsiona ecosistemul financiar romanesc.

Garantiile de la FEI permit bancilor partenere sa ofere termeni mai buni de finantare precum dobanzi reduse, cerinte de garantare mai mici si diminuarea cerintelor referitoare la avans. in plus, gratie garantiilor de la FEI, bancile pot oferi maturitati mai lungi, volume de finantare mai mari si pot sprijini segmente care altfel ar fi excluse, cum sunt start-up-urile, care nu ar fi fost vizate in absenta garantiei.

FEI este parte din Grupul BEI (Banca Europeana de Investitii). Acesta sprijina intreprinderile mici din Europa, imbunatatind accesul la finantare prin intermediul unei game largi de intermediari financiari selectati, cum ar fi banci, societati de garantare si de leasing, furnizori de microcredite si fonduri de capital privat. FEI concepe si ofera instrumente de finantare prin capitaluri proprii si imprumuturi care promoveaza obiectivele UE de sprijinire a antreprenoriatului, a cresterii, a inovarii, a cercetarii si dezvoltarii, a tranzitiei ecologice si digitale si a ocuparii fortei de munca.

De la infiintarea sa, FEI a furnizat finantare in valoare de 3,1 miliarde de euro prin 119 contracte in Romania, in timp ce BEI a oferit expertiza si finantare pentru 179 de proiecte de investitii in valoare de 17,73 miliarde de euro in Romania, incepand din 1991. 




Sursa: Agerpres

 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "IMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016