Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Dec. 2020 Exclusiv
Tags: digitalizare, sprijin de la stat, telemunca

Anul 2020 a inceput linistit si nimeni nu ar fi prevazut ce avea sa se intample: aparitia virusului Sars-Cov-2 si implicit a crizei care a urmat. Desi lucrurile au fost cat se poate de grele pentru toata lumea, vrem sa ne indreptam atentia spre aspectele mai putin negative ale acestor luni.

Pentru ca suntem puternici, ne-am adaptat noilor cerinte si am transformat orice provocare intr-o reusita. Un exemplu in acest sens este munca de acasa. Aceasta solutie a fost extrem de benefica pentru majoritatea firmelor care au fost greu puse la incercare in pandemie: mii de oameni si-au pastrat locul de munca.

Virusul a fost si este in continuare nemilos, iar in acest an, mai mult ca niciodata, au aparut diferite reglementari cu privire la acordarea certificatului de concediu medical pentru carantina si la indemnizatia aferenta oferita de stat in cazul persoanelor imbolnavite. Guvernul a acordat si alte beneficii angajatilor si angajatorilor, cele mai importante fiind: somajul tehnic, indemnizatii pentru zilieri, profesionisti si telemunca. Chiar si parintii, care au fost nevoiti sa stea acasa cu copiii dupa ce scolile s-au inchis, au primit zile libere platite. 

Un alt punct forte in aceasta perioada a fost digitalizarea. Privita la inceput cu reticenta de multi dintre noi, ea s-a dovedit eficienta nu doar pentru firmele si societatile care au incercat sa o implementeze ca sa isi poata duce afacerile mai departe cat si pentru contribuabili. O mare parte din obligatiile fiscale, precum declaratii, plati, amenzi si alte rapoarte au putut fi transmise in mod electronic. 

In alte cuvinte, realitatea noastra s-a schimbat. S-a intensificat comunicarea electronica, mersul la birou a fost inlocuit de telemunca si unii dintre noi am fost nevoiti sa apelam la indemnizatiile de sprijin financiar de la stat atunci cand locurile de munca erau amenintate de pandemie. Dar noi am ramas aceiasi!

Si toate schimbarile din 2020, mai mult sau mai putin placute, ne-au facut sa fim mai increzatori in fortele proprii si sa ne demonstram ca putem face fata oricarui obstacol, impreuna. In acest sens au contribuit si specialistii si miile de lucrari de specialitate care au fost ca o piatra de baza atunci cand „constructia” parea ca se destrama.

 
 
Va dorim sarbatori fericite si implinite!

La multi ani!

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016