Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP anunta sprijin substantial pentru IMM-uri, de pana la 1,38 miliarde de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Oct. 2019
Tags: bei, finantare imm-uri, sprijin financiar, mfp

Grupul Bancii Europene pentru Investitii (BEI) isi extinde sprijinul acordat intreprinderilor romanesti prin sume suplimentare alocate de Guvernul Romaniei din fondurile europene, anunta MFP intr-un comunicat remis presei, joi - 3 octombrie.

 
Sprijinul pentru IMM-uri va ajunge pana la 1,38 miliarde euro. Se estimeaza ca peste 5.000 de companii locale vor beneficia de finantari prin Initiativa pentru IMM-uri

Ministerul Finantelor Publice anunta ca autoritatile romane au alocat suplimentar 150 milioane EUR din Programul Operational Regional, cu cofinantare prin FEDR, ridicand bugetul FESI din cadrul initiativei pana la 250 milioane EUR. Prin aceasta crestere si impreuna cu resursele suplimentare din partea grupului BEI si a Comisiei Europene, sunt disponibile pana la 1,38 miliarde EURO pentru companiile romanesti gratie Initiativei pentru IMM-uri.

 “Romania este printre statele membre UE care au implementat aceasta initiativa si am reusit sa o transformam intr-un program de marca pentru IMM-urile din tara noastra. Mai mult de 2000 de IMM-uri romanesti au beneficiat de aceasta Initiativa, fiind deja alocata suma de 500 milioane EUR. Impreuna cu partenerii nostri, intentionam sa construim in continuare pornind de la acest succes in dorinta noastra ca IMM-urile sa devina coloana vertebrala a economiei romanesti”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici/

Banca Europeana de Investitii (BEI) este banca Uniunii Europene - institutia de creditare pe termen lung a UE si singura banca detinuta si care reprezinta interesele statelor membre ale Uniunii Europene. Acesta ofera finantari pe termen lung pentru investitii solide cu scopul de a contribui la obiectivele politicii UE. BEI lucreaza indeaproape cu alte institutii ale UE pentru a pune in aplicare politica Uniunii Europene. Fiind entitatea cu cel mai mare volum de imprumuturi si credite din lume, BEI ofera finantare si expertiza pentru proiecte de investitii solide si durabile, care contribuie la promovarea obiectivelor politicii UE. Peste 90% din activitatea BEI vizeaza Europa, insa Banca sprijina, de asemenea, politicile externe si de dezvoltare ale UE.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP anunta sprijin substantial pentru IMM-uri, de pana la 1,38 miliarde de euro":
Rating:

Nota: 4.21 din 5 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016