Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

IMM-uri: Ghid de utilizare combinata a diferitelor instrumente financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 25 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: intreprinderi, fonduri, corina cretu, investitii

Prioritatea majora a Comisiei Juncker este sa readuca Europa pe curba de crestere si sa creeze locuri de munca, fara a genera noi datorii. Fondul european pentru investitii strategice (FEIS) - nucleul Planului de investitii pentru Europa - si fondurile structurale si de investitii europene(fondurile ESI) joaca amandoua un rol de baza in ceea ce priveste crearea de locuri de munca si cresterea economica.

A fost publicata o brosura menita sa ajute autoritatile locale si promotorii proiectelor sa profite la maximum de posibilitatile de combinare a fondurilor FEIS si ESI. Cele doua instrumente au fost proiectate in mod diferit, dar complementar, din punctul de vedere al motivatiei, conceptiei si cadrului legislativ. Ele se sustin reciproc.

Jyrki Katainen, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, a declarat: "FEIS a fost creat astfel incat sa fie cat mai flexibil cu putinta, existand asadar posibilitati multiple ca promotorii de proiecte sa solicite simultan finantare si din partea FEIS, si din partea fondurilor ESI. Orientarile pe care le publicam astazi vin cu sfaturi practice, pentru intreprinderile care cauta finantare pentru proiecte, privind posibilitatile de combinare optima a celor doua instrumente."

Comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: "Atingerea obiectivelor Planului de investitii pentru Europa este un efort comun si toate sursele si partile implicate trebuie sa se mobilizeze. Din acest motiv, va voi asigura ca exploatam la maximum potentialul de crestere al fondurilor ESI, prin investitii strategice si orientate spre performanta, sustinute de folosirea sporita a instrumentelor financiare.”

Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii Ambroise Fayolle a declarat: "Agregarea fondurilor structurale si de investitii europene cu FEIS va permite BEI sa sprijine cresterea durabila in toate tarile si regiunile europene. Prin combinarea granturilor UE si a finantarilor BEI, banca va putea sa se adreseze unor noi beneficiari, in special proiectelor mai mici, grupate in platforme de investitii."

Brosura ofera o privire de ansamblu asupra combinatiilor posibile dintre FEIS si fondurile ESI, fie la nivel de proiect, fie prin intermediul unui instrument financiar precum o platforma de investitii. Brosura va fi completata cu experienta dobandita in cazuri concrete si cu feedbackul primit de la partile interesate.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "IMM-uri: Ghid de utilizare combinata a diferitelor instrumente financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016