Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

15.575 de insolvente noi in primele noua luni ale anului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: insolvente, firme, investitii, creante, incasare, risc comercial

O analiza Coface arata ca in primele noua luni ale acestui an au fost deschise 15.575 de insolvente noi, in scadere cu aproximativ 17% fata de aceeasi perioada a anului anterior (18.735 de proceduri noi de insolventa).


In ce priveste distributia in functie de sector, informeaza Agerpres, sectorul constructiilor, cel al textilelor si HORECA au ramas in top 3 sectoare cu cel mai ridicat nivel al insolventelor raportat la 1.000 de firme active. Bucurestiul ramane singura regiune in care insolventele au crescut in perioada analizata (+24%), restul regiunilor inregistrand scaderi pentru acest indicator.

De asemenea, aceeasi sursa anunta ca distributia teritoriala a cazurilor de insolventa din primele noua luni ale anului 2014 a suferit modificari importante fata de situatia existenta in aceeasi perioada a anului anterior, dar pastreaza tendinta observata in primul semestru.
 
Se mentioneaza astfel ca pentru o cercetare mai aprofundata a cauzelor care au determinat intrarea in insolventa a companiilor in primele noua luni ale anului curent, Coface a analizat declaratiile financiare ale acestor companii pentru perioada 2008 - 2013. Astfel, se observa ca:

"     Majoritatea datoriilor suplimentare au fost atrase pentru acoperirea pierderilor si a investitiilor in creante, in conditiile in care valoarea contabila a activelor fixe a ramas aceeasi;

    Cresterea constanta a duratei medii de incasare indica o politica neadecvata de risc comercial, durata medie de incasare a creantelor crescand cu 81 de zile in intervalul analizat. Acest lucru a determinat plata din ce in ce mai lenta a facturilor catre furnizori, durata medie de plata a furnizorilor crescand in aceeasi perioada cu 122 de zile".

De asemenea, informeaza Agerpres, in cazul disciplinei de plata se observa imbunatatiri continue in perioada analizata, cifrele indicand atat o contractie valorica, cat si numerica a instrumentelor refuzate la plata, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. In acelasi timp, numarul insolventelor deschise in randul companiilor cu cifra de afaceri de peste 1 MIL EUR a scazut cu 21% in perioada analizata, indicand un posibil recul al impactului de contagiune in randul companiilor peste medie.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "15.575 de insolvente noi in primele noua luni ale anului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016